Zobacz pełną wersję : wymiana szyby link4
Witam
Pekla mi przednia szyba, a ze mam wraz z OC ubezpieczenie szyb w link4, chcialbym ja wymienic po nizszych kosztach, i pytanie moje tutaj zanim zadzwonie do nich, czy oni maja swoje warsztaty do ktorych kieruja na wymiane ? czy tez ja moge sobie wybrac gdzie chce wymienic ? i przy okazji, jakiej firmy szyby honda montuje w D14A2 ? ;) bo chcialbym miec szybe tej samej tonacji co teraz (mam oryginalna)
Nie wiem dokładnie jak jest z tym ubezpieczeniem szybowym w link4. Możesz spróbować wziąć gotówkę za wymianę w ASO jest to koszt około 1500 zł, a na wymianę pojechać do JAAN Autoglass - koszt około 600 zł. Ja rok temu popełniłem błąd, pojechałem do ASO na wymianę szyby (za te 1500 z ubezpieczenia - proszę ze mnie nie szydzić) robotę zrobił pracownik firmy JAAN Autoglass. Przy wymianie połamał zapinki w podszybiu (zwróc uwagę przy wymianie) i pokleił na czarny klej żeby nie było widać. Szyba przednia zielona firmy Pilkington.
przy okazji, jakiej firmy szyby honda montuje w D14A2 ?
W 5D byly montowane oryginalnie szyby dwoch firm: SicurSiv (przednia, boczne przednie) i Splintex (boczne tylne i tyl). Na wymiane polecam Pilkingtona.
Nie wiem dokładnie jak jest z tym ubezpieczeniem szybowym w link4. Możesz spróbować wziąć gotówkę za wymianę w ASO jest to koszt około 1500 zł, a na wymianę pojechać do JAAN Autoglass - koszt około 600 zł. Ja rok temu popełniłem błąd, pojechałem do ASO na wymianę szyby (za te 1500 z ubezpieczenia - proszę ze mnie nie szydzić) robotę zrobił pracownik firmy JAAN Autoglass. Przy wymianie połamał zapinki w podszybiu (zwróc uwagę przy wymianie) i pokleił na czarny klej żeby nie było widać. Szyba przednia zielona firmy Pilkington.
Normalnie jakbym czytal moja historie wymiany szyby :)
Pekla mi samoistnie w prawym dolnym rogu a poniewaz zblizalo sie badanie techniczne zdecydowalem sie wymienic. Udalo sie od ubezpieczyciela wziac rownowartosc naprawy w ASO, czyli wlasnie okolo 1500-1600pln (szyba robiona z AC) a wymienilem w jakiejs firmie za okolo 400-450pln z robocizna (tez zielona szybka Pilkington). Goscie przyjechali i wymieniali mi w garazu, oczywiscie kilka spinek polamali, ale juz wczesniej kupilem w ASO komplet nowych i jak skonczyli, to sobie powymienialem te spinki i szybka jest wstawiona prawie idealnie :)
hehe...
dodam tylko że koszt takiej spinki to 9 zł za sztukę. Też wymieniłem
:piwo2:
Spinki kupione w ASO czy jakies zamienniki?