Zobacz pełną wersję : Honda Civic Coupe 1.7 Vtec ???
Witam .Zamierzam kupic Honde Civic coupe z silnikiem 1.7 Vtec z roku 2001.Na co powinienem zwrocic uwage przy zakupie takiego auta.Prosilbym o mozliwe wszystkie wskazowki dotyczace zakupu tego samochodu.Z gory dziekuje i pozdrawiam !
Przedewszystkim sprawdź czy to napewno VTEC bo byly tez silniki 1.7 bez VTEC'a. No i oczywiscie jeżeli to wersja z USA to będziesz mial problemy z radiem, zeby wlozyc zwyklego soniaka, albo pioneera poprostu ciżżko jest dostać kieszeń montażową i zaślepke.
Pozdrawiam.
Kolego czy ten 2001 to jakaś okazja?
Znajomy ma do sprzedania 2002 taką 1.7VTEC z jakimś nie dużym przebiegeim.
Jak zainteresowany to dzwoń 0-509-299-274
No kupilem juz .Przelecialem juz na niej troche i narazie wszystko gra.Co mnie dziwi to nieduze spalanie.Radio faktycznie jakos nie pasuje.Troche miekka w zakretach.Przydaloby sie ja troche utwardzic.Ale wrazenia z jazdy niezle.Ciagnie jak szalona!Pozdrawiam wszystkich posiadaczy Coupe!
Malcolm Feth
02-09-07, 12:32
od pol roku jestem szczesliwym posiadaczem kupetki 1.7 :) ale non-VTEC
i jestem mega zadowolony.. smiga extra, wygodna.. tylko strasznie duza (przesiadlem sie z CRXa) :)
A ja także przymierzam sie do kupienia takiego auta , tylko troszke szkoda ze honda odeszla od wersiji z silnikiem dohc w tych budach. bo takie autko mocniejszym silnikiem by mi odpowiadalo. stad podczepiam sie do tematu z pytankiem czy te silniki mozna jakoś troszke wzmocnic gdzies do 150ps???
Myśle, że po zrobieniu kompletnego wydechu i dolotu mogł byś się zbliżyć do 150KM. Zawsze można też zeswapować silnik od tajperki :P
cichy-w-wa
14-01-08, 13:26
żeby zwiększyć moc możesz wstawić sprężarkę, turbinę albo azocik :) wszystko zależy jakiego efektu oczekujesz. mam 1,7 i wiem, że można spokojnie ją podciągnąć do 175 koników ale:
- hamulce
- sprzęgło
- wyższe spalanie ~ 13/15 litrów w mieście...
heheh, najlepszy jest facet na allegro, ktory sprzedaje d17a1, czyli non vtec i pisze, ze dzieki dolotowi auto ma 150KM :P
honda, ktora on sprzedaje, byla skasowana. juz kiedys o tym pisalem :)
Pozatym przeszła profi vilage tuning zwany również przez niektórych redneck tuningiem :P :d
W sumie od osiagow silnika wiecej nie oczekuje.Raczej nie scigam sie po ulicach, mysle jednak nad zmiana reflektorow przednich na soczewki zeby moc wstawic ksenony no i tylnych na jakies "ladne" na ledach. Podoba mi sie rowniez spojler z tylu na klapie ale jakis nie duzy (niski). Jezeli ktos by mi mogl doradzic w tch tematach to bede wdzieczny. pozdrawiam.
:) Ja wlasnie sprowadzilem soczewki na przod. Jaka masz wersje? Przed face-liftem czy po?
Jak coś to mam do sprzedania amerykańskie lampy malowane na czarno bez pomarańczowych kierunków, na pewno będą lepsze pod ksenon od europejskich.
Jesli ktos ma namiary na dobre i pasujace pod ksenon lampy do EM2 przed liftem to prosze o info i ewentualnie zdjecia takowych.Pozdrawiam wlascicieli coupe i nie tylko.
ps. co myslicie o tych z HBM tuning?
juz Ci pisalem, ze pokazales mi lampy do 3D i 5D :) Poszukaj do coupe 01-03.
http://otomoto.pl/honda-civic-v-tec-ekonomiczny-dynamiczny-C18485779.html
Panowie, co myślicie o powyższej ofercie?
Czy w związku z tym, że ten model produkowany był w USA, jest trudniejszy/droższy dostęp do jakichś części lub naprawy?
99% części taka sama jak w Euro, wszystko dostępne tak samo jak do Euro. Wejdź w linka w moim podpisie i poczytaj trochę w EM2 Squadzie.
Poza tym pierwszy post, więc do powitalni..
Witam
nie znalazłem odpowiedniego wątku więc zapytam tutaj, przymierzam się do zakupu coupe z 2001r i chciałbym wiedzieć:
- ile średnio palą Wam wasze hondy coupe ?
- co myślicie o gazie przy takim silniku? Będzie on śmigał?
- jak ktoś ma gaz to niech pochwali się wrażeniami:)
- czy zawieszenie nie jest zbyt twarde jak na nasze dziurawe drogi?
z góry dzięki za odp:)
słabo szukałeś :)
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?80712-EM2-Lans-SQUAD-%29 - wszystko
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?34554-Coupe-amp-Sedan-og%F3lne-info - a tu jeszcze więcej..