PDA

Zobacz pełną wersję : Halogeny, działa 1 civic ej6

x-gambit
29-04-12, 20:05
Witam. Żółte fogi od jarusnet.pl. Po podłaczeniu działa tylko 1 halogen. Czy ktos miał może podobny przypadek. Z góry dzięki pozdrawiam

Budziniak
29-04-12, 20:09
żarówka się wstrząsnęła w czasie podróży po Polsce lub w czasie podróży z Chin do Polski. Mogłeś też coś źle podpiąć albo w czasie podpinania jakiś pin się z kostki wypiął i pomimo że kostka wpięta to nie styka lecz zacznij od sprawdzenia czy do nie świecącego halogenu dochodzi napięcie tak qrwa na chłopski prosty rozum bez prądu niema prawa świecić lub nawet pomimo prądu ale braku wolframu też światła nie zobaczysz

pablo_020
29-04-12, 20:16
albo w czasie podpinania jakiś pin się z kostki wypiął i pomimo że kostka wpięta to nie styka

Ja tak miałem u siebie

Budziniak
29-04-12, 20:20
a tak miałem u siebie wiem i dlatego to napisałem

x-gambit
29-04-12, 20:30
żarówka była przekładana z jednego haloxa do drugiego i obie żarówki świecą, czyli to nie ich wina. Miernikiem sprawdzałem napięcie na nieświecącym halogenie i to jakiś cud !! ale pomimo dobrego napięcia on nie świeci. Szukałem na forum i znalazłem podobny przypadek niestety nikt mu nie odpowiedział na posta. Wszystko jest dobrze podpięte. Robie to z kolegą który zna się trochę na tym i niestety nie wiemy o co chodzi ;/

dodam jeszcze ze na nieświecącej żarówce jest masa i ogólnie wszystko jest

x-gambit
30-04-12, 20:09
ok sytuacja opanowana. Trzeba było zamienić kolejnością dwa kabelki w kostce od tego halogenu co nie działał (wygląda na to że była zrobiona "odwrotnie" kostka) tzn, uziemienie z plusem ;) Wszystko śmiga