Zobacz pełną wersję : montaz spoilera 5D
Siema, mam takie pytanie. Czy w civicu 5D (stop na gorze) jest gdzies kostka, zeby podlaczyc stop ze spoilera czy musze przecinac kabelki i wpinac sie pod ktores swiatlo stopu ?
Daniello205
29-04-12, 18:41
Ja u siebie nie miałem kostki specjalnej do stopu ze spoilera. Miałem stop na dole ale obstawiam że w rocznikach ze stopem u góry też nie ma. Wpiąłem się pod kostkę z seryjnego stopu żeby świecił a ten ze spoilera a seryjny zdemontowałem ;)
Nie ma dodatkowej kostki, ja poprowadziłem przewód w ramie klapy i podpiąłem do stopu na górze.
no chyba nic prostszego do roboty nie ma :) jedziesz wiercisz 5 dziurek 4 na srobki i jedna na kabelek tylko dobrze to zabezpiecz :) a kabel daj 1 w sumie jaki dasz taki dasz to diody to i tak bedzie swiecic
Dzieki Wam za odpowiedz :)
Przewiercic i zamontowac to zaden problem, tylko ciekawilo mnie czy jest moze kostka do podlaczenia. btw/ Tak mam zamiar zrobić jak pisze wrcsti, zeby przeciagnac kabel w ramie klapy :)
pozdro
tylko dobrze to zabezpiecz
ja okleiłem całą stopkę tasmą dwustronną taka do listew bocznych(bodajże BISON) a pod śruby dałem plastikowe podkładki i dużo smaru żeby ewentualna woda nie miała dostępu.
a u mnie z tego co pamiętam chyba jest kostka do spoilerka
jest kostka ale tylko do seryjnego stopu na szybie ja u siebie odłaczyłe stop na szybie i podpiołem pod spoiler w ramie klapy
A w którym miejscu znajduje się ta kostka od stopu na szybie? Jest na tyle długa, że dam radę ją podpiąć do stopu w spojlerze? Światło stopu mam na górze.
Nie jest na tyle długa, musisz ciagnac kable bokiem.
musisz rozkrecic ten plastik od stapu na szybie on jest na 2 srubach i tam znjadziesz kostke, i musisz ja wyciągnąc ale i tak nie połączysz ich za pomocą kostek bo sa te same wtyki od spoilera i od stopu na szybie ja poprostu przeciołem zalutowałem i zaizolowałem i ma działać...
ja poprostu przeciołem zalutowałem i zaizolowałem i ma działać...
I tak chyba bede musial zrobic. Dzieki.