PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiana tulei przód dół plus sanki - BIG problem.

MadSkillz84
28-04-12, 14:44
Witam,będę wymieniał sanki i wszystkie tuleje przedniego dolnego wahacza,problem jest mianowicie taki ,zaznaczone na zdjęciu 2 z 3 śrub które trzymaja wahacz są przykręcone w podłużnicy od dołu,jedna z nich przy próbie odkręcenia sie urwała,tzn nie urwała sie śruba tylko nakrętka która była przyspawana fabrycznie do wnętrza podłużnicy,teraz żeby przyspawać ją muszę robić okienko w podłodze od strony pasażera,tylko czy ta nakrętka będzie tam w tym miejscu jak rozetnę podogę??Czy może ktoś ma jakiś inny pomysł na tej zaje...sty problem...? Jakodkręcić z lewej i z prawej śruby takj żeby sie więcej z nich nie pourywało?

http://imageshack.us/photo/my-images/36/b2710.jpg/

Djadi
28-04-12, 18:02
Kolego ja już przerabiałem taki temat tylko że była inna sytuacja , jak mi na warsztacie wymieniali poduszki na poliuretany to przy odkręceniu strzeliła nakrętka o której piszesz, ale tam są dziury w sankach i ziomek wziął taki zakrzywiony śrubokręt wsadził i zapar nakrętkę a drugi ja odkręcił i sie udało w taki sam sposób przykręcali :)

MadSkillz84
28-04-12, 22:57
Ale to nie chodzi o śrubę która siedzi w sankach,tylko o te dwie co są do budy przykręcone,a sanki wymieniam z innego powodu.