PDA

Zobacz pełną wersję : pasy bezpieczeństwa

adasiek_
17-07-07, 01:45
macie jakas recepte na skrzypiace pasy bezpieczenstwa? chodzi o to ze na wybojach skrzypi, kiedy sa zapiete. cos mysi byc z tym.... zamkiem.... nie wiem jak to nazwac.ta dziurka w ktora sie wklada zapiecie :aloha:

raMMzes
17-07-07, 02:11
Przesmarować czymś, ewentualnie mocniej przykręcić, żeby nie mogło się ruszać ;)

ptrk
17-07-07, 08:49
Jesteś pewien że skrzypi Ci z 'dziurki'? ;) Mi skrzypiało na styku z kostrukcją fotela. Psiknąłem smarem w spray-u i jak ręką odjął.

adasiek_
17-07-07, 09:52
tzn ciezko to jednoznacznie namierzyc.na poczatku w ogole myslalem ze to fotel pasazera mi popiskuje, ale odtatnio dziewczyna mi podpowiedziala ze to pasy :P co do smarowania to nie wiem czy to jest bezpieczne, bo pozniej przy zapinaniu pasow mozna sie uwalic jak male dziecko...

ptrk
17-07-07, 10:01
tzn ciezko to jednoznacznie namierzyc.na poczatku w ogole myslalem ze to fotel pasazera mi popiskuje, ale odtatnio dziewczyna mi podpowiedziala ze to pasy :P
Też z początku posądzałem prowadnice, ale po posmarowaniu pasów skrzypienie się skończyło.

co do smarowania to nie wiem czy to jest bezpieczne, bo pozniej przy zapinaniu pasow mozna sie uwalic jak male dziecko...
...wystarczy jak posmarujesz na styku, nie chodzi mi o spryskiwanie całego fotela :freak:

woPo
17-07-07, 11:57
Jesteś pewien że skrzypi Ci z 'dziurki'? ;) Mi skrzypiało na styku z kostrukcją fotela. Psiknąłem smarem w spray-u i jak ręką odjął.

Zgadzam się, u mnie skrzypi w tym samym miejscu :)