Zobacz pełną wersję : jaki rozrząd w d15z6 real VTEC
niestety nie znalazłem info na temat tego więc pytam, jaki zastosować rozrząd (do jakiego silnika)
jeśli mam d15z6 z klawiaturą i wałkiem rozrządu jak i kółkiem rozrządu z d16z6 ?
wiem że różnią się ilością zębów. chyba aż o 1 :)
jaki brać ? przymierzam się do zrobienia tego ale dla pewności chcę wiedzieć pod co rozrząd mam kupić :P
kółko załóż od Y7 bo nie ustawisz rozrządu.
Co ty gadasz ja mam kolko od d16z6 pasek od d15z6 i jest ok
nie chce mi się już wklejać i cytować, ale U Mnie nie było OK, przerabiałem swojego Econo'ma 2 sezony temu więc na bieżąco nie jestem, ale był problem później z ustawieniem poprawnie zapłonu bo skali na śrubach brakowało.
Wiedza zaczerpnięta nie z powietrza, Tu na CKPL znalazłem takie rozwiązanie jak miałęm problem z ustawieniem, bodajże w "wszystko o Mini-Me"
Pozdro
Hm to nie wiem ją tak jeżdżę i jest ok
hmm ale jak było by nie właściwe kółko to by nie jechał i nie przyspiesza prawda?
nie porównywałem jak duże jest przesunięciem zębów względem klina ale w temacie było pisane i na EN forach tez więc tak zrobiłem i dało się normalnie wszystko złożyć i ustawić.
Wiesz co teraz to sam nie wiem u mnie na 100% jest kółko od d16z6 ale czy to możliwe że auto by dobrze jeździło na takim rozwiązaniu jak ją mam .
zrobiłem już tak 15tys km jak tak jeżdżę i na takim zestawie stroilem auto
Jak by ci sie chcialo to podeslsl bys link do tematu