PDA

Zobacz pełną wersję : Kontrolka ABSu

Pająk
24-04-12, 18:43
Witam przeszukałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi więc założyłem nowy temat.
Panowie mam taki problem. Co jakis czas zapala mi sie kontrolka ABS co skutkuje jego odłączeniem. Po zatrzymaniu zgaszeniu silnika i jego ponownym odpaleniu wszystko wraca do normy. Czasami kontrolka zapala sie juz po 100 metrach jazdy a czasami jest spokój kilka dni. Próbowałem robi samodiagnoze ale nie wyswietla zadnych błędów

Jens O
24-04-12, 21:23
sprawdź sobie wszystkie klocki, mi tak świrował abs jak mi sie klocek zdarł prawie do zera...

Dextero
24-04-12, 22:16
To chyba nie zajrzałeś do mojego ostatniego tematu:http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?137383-Diagnostyka-ABS

MikeFoto
24-04-12, 22:19
U mnie dwukrotnie tak było i zapowiadało rychłe padniecie czujnika. Ale to na prawde rychłe. Więc jeśli ci sie to dzieje od dłuższego czasu to raczej nie będzie to. Sprawdź natomiast stan wszystkich zebatek ABS oraz ich dostępow od czujnikow. Wg książki powinno to być między 0.5-1mm.

Sprawdź także stan wtyczek ewentualnie je wyczyśc. Abs ma to do siebie że sam nie gaśnie z tego co pamiętam. Trzeba sie zatrzymać i wyłączyć zapłon aby zniknął - nawet gdy problem jest chwilowy.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk