Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Wykoczyla szyba elek. z uszczelki i trudno ja zamknac

bydle
15-07-07, 01:40
Witam, szukalem podobnego tematu ale nie znalazlem, moze ktos juz mial podobny przypadek.

Szyba elektryczna od strony kierowcy, wyskoczyla ze swojego " toru, szyn " i zamiast wchodzic miedzy uszczelke nachodzi na uszczelke calkowicie. Zeby zamknac ja trzeba pomagac reka, w sumie wogole jej narazie nie uzywam i oto pytanie, czy ktos mial podobny problem.

Jak rozkrecic bok dzwi, wyjac szybe i wstawic ja w normalna pozycje miedzy uszczelki, czy jest to trudne i lepiej oddac do specjalisty czy dam rade sam sie z tym uporac?

Zrobilo sie moze cos takiego podobnego juz komus?

airman
15-07-07, 13:17
Witam, ogólnie temat juz był wiec szukaj. Boczek zdj±ć łatwo, najprawdopodobniej obluzowała sie prowadnica w dzwiach i łatwo ja przykrecić, obadaj tez mechanizm-może co¶ z nim nie tak. Pozdr

patrix
16-07-07, 00:44
Witam!
Ja mialem dokladnie tak samo. Szyba wyskoczyła mi z prowadnic.
Sciagnalem tapicerke i udalo mi sie wstawic szybke na miejsce. Jezeli prowadnice sa na swoim miejscu najlepiej je calkowicie poluzowac wstawic szybke w odpowiednie miejsce i zakrecic. Jest z tym sporo zabawy ale da sie samemu zrobic.
Powodzenia :aloha:

bydle
16-07-07, 17:36
Tematu podobnego nie moglem znalesc, moze za malo dokladnie suzkalem, ale mi szyba takze z uszczelek wyskoczyla wiec cala bede musial wyjmowac zeby dobrze ja wlozyc w uszczelke.

Ogolnie dzieki za instrukcje:)