PDA

Zobacz pełną wersję : Czy ta dziura ma być zaślepiona (komora silnika / kabina pasażerska)

nikog0
22-04-12, 12:01
Ostatnio zauważyłem że koło akumulatora, jak na zdj jest dziura, ma być tam jakaś zaślepka (może mi wypadła) ?

http://www.fotoszok.pl/upload/74b6e339.jpg

http://zapodaj.net/images/1769d85f4a25.jpg

Jeśli nie to po co ta dziura? wyrównywanie ciśnienia w kabinie... ale chyba nie z komory silnika...

dudi189
22-04-12, 12:16
jak nie masz klimatyzacji to koło akumulatora jest dziura dla wężyka odprowadzającego wodę ze skraplacza przy filtrze kabinowym możesz to zalepić oczywiście jak przeszkadza:) zdjęcia żadnego tu nie widzę :) albo za akumulatorem-po jego wyjęciu pokazuje się następna zaślepka od przewodów doprowadzających i odpro. czynnik do klimatyzacji

jest fotaaa, to miejsce na węzyk z wodą od klimy

nikog0
22-04-12, 12:24
jak nie masz klimatyzacji to koło akumulatora jest dziura dla wężyka odprowadzającego wodę ze skraplacza przy filtrze kabinowym możesz to zalepić oczywiście jak przeszkadza:) zdjęcia żadnego tu nie widzę :) albo za akumulatorem-po jego wyjęciu pokazuje się następna zaślepka od przewodów doprowadzających i odpro. czynnik do klimatyzacji

jest fotaaa, to miejsce na węzyk z wodą od klimy

dzięki kolego.
Mam klimę, widać kawałek osuszacza czy czegoś tam w prawy dolnym rogu zdjęcia.

Czyli brakuje mi pewnie jakiejś rurki, która powinna być przyłączona do skraplacza. Ale nigdy nie zauważyłem wody w środku. Czasem jak jeździłem z włączoną klimą, to woda byłą pod samochodem, jakby byłą prawidłowo odprowadzana.

Może mam przeprowadzony inaczej wężyk?

W sumie nie przeszkadza, ale jak jeżdżę w długie trasy to przeszkadza mi głośność i chce pozalepiać te dziury,żeby było troszkę chociaż ciszej...

JunkieXL
22-04-12, 12:36
w 5 genie tez jest w podobnym miejscu otwór, ja tamtędy zasiłke do audio ciągnąłem;p, zimą troche po nogach może wiać, ale zaślepiłem pseudo gąbka i jest git;p lub kawałkiem starej wykładziny z auta, dobrze wygłusza

dudi189
22-04-12, 12:45
Mam klimę, widać kawałek osuszacza czy czegoś tam w prawy dolnym rogu zdjęcia.

jak masz klimę to... hmmm zobaczę za jakieś 2godz. czy na pewno tędy mi wychodzi ten przewód z wodą bo jest tam tych zaślepek kilka

nikog0
22-04-12, 15:23
dzięki

ja zalepiłem ten otwór, ale nie jest ciszej, musze za jakimiś matami się rozejrzeć.@dudi ciekawe czy u Ciebie ten otwór jest pusty / zaślepiony.

comatose
22-04-12, 16:00
Ten otwór nie służy do odprowadzania wody z parownika (tamten znajduje się niżej). U mnie w tym miejscu jest zaślepka, nie mam pojęcia po co jest ta dziura.

dudi189
22-04-12, 16:22
Ten otwór nie służy do odprowadzania wody z parownika (tamten znajduje się niżej). U mnie w tym miejscu jest zaślepka, nie mam pojęcia po co jest ta dziura.
potwierdzam, rurka do odprowadzania wody jest ok 20cm niżej, w miejscu o którym piszesz mam przebitą zaślepkę i przełożony kabel od cb radia i wzmacniacza

nikog0
22-04-12, 16:45
potwierdzam, rurka do odprowadzania wody jest ok 20cm niżej, w miejscu o którym piszesz mam przebitą zaślepkę i przełożony kabel od cb radia i wzmacniacza

ok, spoko, więc wszystko jest w porządku.

offspring
22-04-12, 19:03
Zastanawiam się czy to nie jest czasem element w który montuje się wygłuszenie ściany grodzioweji które występuje w Roverze 420 i Civicu TD?

nikog0
22-04-12, 23:36
Zastanawiam się czy to nie jest czasem element w który montuje się wygłuszenie ściany grodzioweji które występuje w Roverze 420 i Civicu TD?
możliwe, nie wiedziałem nawet o takim wygłuszeniu...

offspring
23-04-12, 21:30
możliwe, nie wiedziałem nawet o takim wygłuszeniu...

Zerknij sobie na ogłoszenie sprzedaży tych TD na allegro jak ktoś zrobił zdjęcie silnika ,zobaczysz taki czarny materiał właśnie w okolicach tej dziury. Miałem możliwość wymontowania sobie tego z takiego Rovera,ale to olałem,teraz trochę żałuję bo przynajmniej bym wiedział jak to jest montowane:D Może jeszcze będę miał stycznośc z tym Roverem to napiszę co i jak.