Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Alarm-czujnik ruchu

osik
14-07-07, 19:03
Mam prosbe.Nie umie sie polapac w tych wszystkich zestawach alarmow z allegro,a chcialbym kupic alarm,ktory bedzie dzialal poprzez...

..no wlasnie w tym rzecz,ze ma on dzialac tylko na zasadzie wstrz±su i czujnikow ruchu zamontowanych w kabinie.
Dlaczego? Jak zakladalem maty wygluszajace to olałem alarm,a teraz by sie przydal :/
nie bede rozcinal mat zeby zamontowac czujniki w drzwiach...pozatym auto stoi na parkingu strzezonym,a jest mi on potrzebny tylko w dzien dla swietego spokoju ;) i spokoju mojego radia.

Jakie dokladnie elementy kupic?
Jakies pomysly itd ?

dzieki

emg
14-07-07, 21:51
a po co maty rozcinać

pezet86
14-07-07, 23:05
no wlasnie przeciez czujniki w dzwiach to te które zapalaja swiatełko w kabinie czyli je już masz.

osik
15-07-07, 00:06
no wlasnie przeciez czujniki w dzwiach to te które zapalaja swiatełko w kabinie czyli je już masz.

czyli nie musze ciagnac dodatkowych kabli,bo wystarczy to ?
:brawo:

pepe1980
15-07-07, 04:26
zamiast czujek ruchu zainwestuj w czujniki ci¶nieniowe, znacznie lepsze rozwi±zanie (oczywi¶cie moim skromnym zdaniem)

osik
15-07-07, 14:20
zamiast czujek ruchu zainwestuj w czujniki ci¶nieniowe, znacznie lepsze rozwi±zanie (oczywi¶cie moim skromnym zdaniem)

ciekawe o ile drozsze bo w sumie chodzi mi o najtansze
dlatego,ze to alarm na jakiegos amatora,ktory bedzie chcial po chamsku zap... cos z auta
Watpie zeby ktos kto polaszczy sie na moj woz,byl typowym specjalista ktory potrafi ominac wszystkie zabezpieczenia jakie sa na rynku ;)

pezet86
21-07-07, 18:25
jakie cisnieniowe??
no dokladnie tylko sie podpinasz pod kabelek od tego czujnika swiatla wewnetrznego