PDA

Zobacz pełną wersję : Zestaw głośnomówiący

Lenio
21-04-12, 21:57
Witam
Od niedawna jestem w posiadaniu Ufoka ale niestety nie posiadam instrukcji obsługi:( i nie potrafię ogarnąc tematu sparowania oraz obsługi komóry poprzez zestaw fabryczny.
Jak by ktoś był tak miły i podpowiedział co nieco. A byc może ma ktoś taką instrukcję?

ErykF1
21-04-12, 22:53
Witam

Nie mam już instrukcji ale obsługa jest banalna :

Mam i uzywam go w Autku :

Jeżeli masz ten sam zestaw montowany na słupku to:

.... Żeby pierwszy raz połączyć się z zestawem wciskasz dwa przyciski (strzałka w góre i w dół ) i trzymasz dopuki nie zapali się czerwona lampka ...... i w tym momencie twój zestaw szuka nowego blututa (włącz go w swoim telefonie) ..Następnie zaakceptuj urządzenie w telefonie i po sprawie z resztą pewnie nie będziesz mial problemu , jak by co to pisz . pozdr

TeeS1975
23-04-12, 00:09
Masz auto z Navi ? Jeżeli tak to parowanie odbywa się przez komendy głosowe. Wciskasz klawisz na kierownicy ze znaczkiem "mówiącej główki" nie iwem jak to nazwać i mówisz phone setup, dalej już pani Ci powie co i jak. Aha trzeba mówić po angielsku z akcentem brytyjskim :) (tak jest w instrukcji)

Lenio
24-04-12, 18:51
Czyli jest tak jak w akordzie- niestety mój akcent coś chyba mało brytyjski jest:) 3 osoby próbowały i niestety cos chyba nie tak:(

tommygunsnk
24-04-12, 19:21
No fakt łatwe to to do skonfigurowania nie jest, męczyłem się z tym ładnych parę dni ale wreszcie się udało, najwięcej problemów miałem z prawidłowym wypowiedzeniem słowa "pair" (sparuj), jak już to się przebrnie to rzeczywiście fajnie działa, ale tylko odbieranie połączeń. bo już głosowe wybieranie nr do kogo chcesz zadzwonić to porażka i ani razu nie udało mi się zadzwonić pod właściwy nr choć wypowiadałem go wydaje mi się prawidłowo :).

ps. w standardowej instrukcji jest co nieco o konfiguracji HFT str 330 -340 napisz mi maila na pw to podeślę Ci skany tego co mam jeśli chcesz rzecz jasna :)

Exedy24_pl
25-04-12, 11:10
Tutaj racja,jeżeli jest z Navi to parowanie odbywa sie głosem,wydając odpowiednie komendy-w odpowiednim języku co jest przecież bardzo istotne,inaczej nie zadziała:) Najgorzej chyba jest z tym akcentem brytyjskim,trudno to wyczuć.

h16v
26-04-12, 16:52
A byc może ma ktoś taką instrukcję?
Jak masz navi oryginalne to mogę Ci zrobić foto z instrukcji i wysłać na wskazany e-mail. Parowanie wcale nie jest trudne - wszystko jest łopatologicznie napisane i trzeba powiedzieć parę słów po angielsku - 5 minut i z głowy.

Lenio
13-05-12, 22:24
Odpuściłem na trochę temat (h16v- dzieki za skany)- i najwyraźniej mam cos nie tak z mikrofonem.
Czy jest jakis sposób na sprawdzenie tego bez rozgrzebywania deski?

Exedy24_pl
22-05-12, 16:11
A po czym wnioskujesz,ze masz coś nie tak z mikrofonem? Udało się w ogóle dojść do ładu ze sterownaniem głosowym?

Kasio
23-10-12, 09:24
Fabryczna nawigacja i zestaw głośnomówiący (nie ten montowany na słupku) .Telefon sparowany ,numery wprowadzone (z kluchami w gebie ;) ale poszło w miarę dobrze) . I tu mam kilka pytań odnośnie zestawu, w instrukcji jest napisane : "Aby wyświetlić listę wszystkich skojarzonych telefonów ,należy wykonać następujące czynności..... strona 293 i drugi opis Aby wyświetlić listę wszystkich nazw w książce telefonicznej ,należy wykonać następujące czynności.....strona 301. gdzie te dane są wyświetlane bo jakoś nigdzie ich nie ma ,ani na czarnym wyświetlaczu ( tam gdzie jest temperatura klimatyzacji ) jest tylko ikonka telefonu i napis TEL ,ani na ekranie z nawigacji :confused: .Jeszcze jedno bo jakoś nie kumam "dziwnych opisów instrukcji" mianowicie chodzi o :" Wysyłanie numerów lub nazw podczas połączenia" - Aby wysłać numer podczas połączenia ,należy wykonać następujące czynności i kolejny Aby wysłać nazwę podczas połączenia ,należy wykonać następujące czynności o co chodzi z tym wysyłaniem podczas połączenia i o jakie połączenie chodzi ,telefonu z Honda HFT czy o połączenie telefoniczne z abonentem.

TeeS1975
23-10-12, 09:42
Raczej telefonu z HFT, sparowane telefony to chyba tylko głosowo można odsłuchać, z tego co kojarzę to książkę można zaimportować z menu nawigacji, ale i tak nie wyświetla się kto do nas dzwoni tylko numer na komp. pokładowym.

Kasio
23-10-12, 22:14
...... ale i tak nie wyświetla się kto do nas dzwoni tylko numer na komp. pokładowym.
hmm... u mnie nie wyświetla się nic, tylko świeci napis TEL :confused:

butler.gdansk
23-10-12, 22:29
hmm... u mnie nie wyświetla się nic, tylko świeci napis TEL :confused:
W wersji przedliftowej nie pokazuje numeru telefonu, tylko "TEL".

Kasio
23-10-12, 22:39
No trudno... zadowolę się napisem TEL. ;) Wielkie dzieki

msobieraj
10-07-13, 00:55
Jestem szczęśliwym posiadaczem 8 generacji z wbudowaną nawigacją. Jedyne czego nie udało mi się uruchomić to zestaw głośnomówiący.
Używałem najlepszego możliwego akcentu brytyjskiego jednak słodka pani z głośnika nadal twierdzi, że mnie nie słyszy lub rozumie.

Niestety jestem typem, u którego wszystko musi działać tak więc:

W trybie testu/diagnostyki audio (MAP+MENU+BACK) przyciski od zestawu po ich naciśnięciu zapaliły się na zielono jednak pasek dotyczący poziomu mikrofonu mimo moich usilnych prób pozostał szary.
Fizyczne podłączenie mikrofonu pod plastikową pokrywą oświetlenia na dachu sprawdzone.

Pytanie: Gdzie znajdę HandsFreeLink Control Unit lub jak ktoś woli MODUŁ STERUJĄCY ZESTAWU GŁOŚNOMÓWIĄCEGO, do którego wchodzą trzy kable z mikrofonu.
Pytanie 2: Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem i go rozwiązał.

znalazłem kilka schematów i listę wszystkich momend ale jeśli posiadacie jakieś dodatkowe informacje na w/w temat będę wdzięczny.

MS

Kasio
10-07-13, 15:20
Zerknij do instrukcji serwisowej tam jest wszystko o usterkach i ich sposobie usuwania ---> NADWOZIE/KOMUNIKACJA http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?10037-Instrukcja-serwisowa-do-Civica-8-gen-PL!!!
Nie jestem teraz pewny ale test mikrofonu w Service Menu robi sie dopiero po nacisnięciu przycisku "Mowa" pod przyciskiem odbierania rozmów tel. dopiero wtedy uaktywnia sie mikrofon i system sterowania głosowego,musisz to sprawdzić,sprawdz tez czy działa przycisk.Nie trzeba uzuwać angielskiego akcentu ,wiekszośc komend wystarczy wymawiać "bez kluch w gębie" i wszystko rozumie,jedynie problem z wymową może wystapić przy wprowadzaniu numeru telefonu do pamieci,ale na to tez znalazłem sposób :D

msobieraj
15-07-13, 22:48
W moim przypadku przyczyną "niedziałającego mikrofonu" okazała się wtyczka wypięta/odpięta z modułu sterującego zestawu głośnomówiącego. Po zdjęciu plastikowej osłony powyżej bezpieczników dostałem się do modułu i usunąłem usterkę. Teraz wszystko działa jak należy :) Zestaw działa świetnie, jakość dźwięku nie pozostawia nic do życzenia, a inni uczestnicy ruchu, ja i moja rodzina są bezpieczniejsi :)

W przyszły weekend znajdę trochę czasu to wydrukuję spis wszystkich komend, gdzieś je znalazłem i pogadamy sobie z Hanią :)

Dzięki za pomoc. Instrukcja serwisowa pisana chyba pod "Amerykańskich serwisantów" polecenia typu "Podnieś kierownicę, odsuń fotel, ostrożnie by nie porysować..." powaliły mnie.

Kasio
16-07-13, 09:41
Nie musisz drukować ,lista komend jest dostępna po kliknięciu przycisku INFO,po pojawieniu sie ekranu aktualnej lokalizacji wybierz MORE "manipulator-Joystick w prawo" pojawi sie lista komend glosowych ,lub jesli hania Cie teraz słucha komenda HELP

MagdaRemi
08-10-13, 18:00
Jak masz navi oryginalne to mogę Ci zrobić foto z instrukcji i wysłać na wskazany e-mail. Parowanie wcale nie jest trudne - wszystko jest łopatologicznie napisane i trzeba powiedzieć parę słów po angielsku - 5 minut i z głowy.
Moglbys mi wyslac na meila foto z instrukcji obslugi zestawu. Mam oryginalna navi Bede bardzo wdzieczna:)

civic 1224
18-01-15, 20:21
możecie wysłać mi te skany ? jestem nowym użytkownikiem forum, a problem mam ten sam co inni, dzięki

Kasio
19-01-15, 11:11
---->Honda "Hand Free Telephone" (HFT) User Guide (http://hondakarma.com/threads/honda-hand-free-telephone-hft-user-guide.390/)<----

mrozowski
15-02-15, 12:56
Witam,

Od wczoraj jestem właścicielem trzeciego już civica i tym razem wybór padł właśnie na VIII gen.
Mam problem z zestawem głośnomówiącym. Przeszukując te forum oraz kilka podobnych nie znalazłem rozwiązania. Może ktoś z Was się już spotkał z takim problemem, mianowicie...
Próbowałem sparować telefon z zestawem w samochodzie, ale ... po naciśnięciu przycisku "mowa" nic się nie dzieje. Na wyświetlaczu nie wyświetla mi się żadna ikonka, radio nie cichnie i nie słychać tego piknięcia, o którym była mowa na forum.
Może mi ktoś podpowiedzieć od czego zacząć szukać ?
Dodam, że próbowałem komend typu "phone setup", "list" itp. i nic nie pomogło.

Dziwi mnie fakt, że po naciśnięciu przycisku / przytrzymaniu go, kompletnie nic się nie dzieje.

zyga502
15-02-15, 13:50
jest o tym na forum,poszukaj

mrozowski
15-02-15, 14:37
Z całym szacunkiem, ale równie dobrze mogłeś nic nie pisać.
Przeleciałem forum i nie mogłem nigdzie odnaleźć rozwiązania akurat tego problemu.

zyga502
15-02-15, 14:41
Z całym szacunkiem, ale równie dobrze mogłeś nic nie pisać.
Przeleciałem forum i nie mogłem nigdzie odnaleźć rozwiązania akurat tego problemu.

z całym szacunkiem napewno jest na forum rozwiązanie tego problemu,ale masz też rację ,bo z całym szacunkiem ,ale wyszukiwarka forum jest do dupy i zupełnie nie działa

mrozowski
15-02-15, 14:56
z całym szacunkiem napewno jest na forum rozwiązanie tego problemu,ale masz też rację ,bo z całym szacunkiem ,ale wyszukiwarka forum jest do dupy i zupełnie nie działa

na pewno jest, tylko przekopanie takiej ilości wyszukanych postów zajmie tydzień...

zyga502
15-02-15, 16:58
na pewno jest, tylko przekopanie takiej ilości wyszukanych postów zajmie tydzień...

ale gdyby każdy wpadał na jedno pytanie ,to forum byłoby jak google;)

Kasio
15-02-15, 17:45
Przycisk "mowa" służy do sterowania navi,klimatyzacją ,radiem itd.. do sterowania HFT służy przycisk "podniesionej słuchawki",jeśli masz fabryczna nawigacje to po wejsciu do menu service możesz przeprowadzić test zestawu

mrozowski
15-02-15, 19:04
Przycisk "mowa" służy do sterowania navi,klimatyzacją ,radiem itd.. do sterowania HFT służy przycisk "podniesionej słuchawki",jeśli masz fabryczna nawigacje to po wejsciu do menu service możesz przeprowadzić test zestawu

Wszedlem w menu, sprawdzilem glosnosc mikrofonu i reszte. Po wgraniu map na wschodnia europe i wyprobowaniu nawigacji zauwazylem, ze nie slychac komend z nawigacji. Gdzies zwieksza / wlacza sie glosnosc?

Kasio
15-02-15, 19:55
tak mozna regulowac głośność głosu komunikatów,

Edit: klikasz "Menu" w prawym górnym rogu widać napis: l>setting joystick'iem kliknij "w prawo", i tam znajdziesz "VOLUME" każda zmiana o jedna kostkę powoduje ściszenie muzyki i "piknięcie".

buri
16-02-15, 11:56
Witam,

Od wczoraj jestem w?a?cicielem trzeciego ju? civica i tym razem wybór pad? w?a?nie na VIII gen.
Mam problem z zestawem g?o?nomówi?cym. Przeszukuj?c te forum oraz kilka podobnych nie znalaz?em rozwi?zania. Mo?e kto? z Was si? ju? spotka? z takim problemem, mianowicie...
Próbowa?em sparowa? telefon z zestawem w samochodzie, ale ... po naci?ni?ciu przycisku "mowa" nic si? nie dzieje. Na wy?wietlaczu nie wy?wietla mi si? ?adna ikonka, radio nie cichnie i nie s?ycha? tego pikni?cia, o którym by?a mowa na forum.
Mo?e mi kto? podpowiedzie? od czego zacz?? szuka? ?
Dodam, ?e próbowa?em komend typu "phone setup", "list" itp. i nic nie pomog?o.

Dziwi mnie fakt, ?e po naci?ni?ciu przycisku / przytrzymaniu go, kompletnie nic si? nie dzieje.

a sprawdza?e? czy masz fizycznie modul bluetooth w samochodzie?
by? mo?e by? uszkodzony i ktos go po prostu wywalil a nowy kosztuje kupe kasy, wiec juz nie zalozyl...
modul jest przykr?cony do oslony pod kierownica, po lewej stronie, oczywiscie od wewn?trz

mrozowski
16-02-15, 17:08
Volume mam ustawiony na max, ale przy próbie regulacji nie słychać "piknięcia", o którym piszesz.
Coś jest nie tak...

Co do modułu - sprawdzę to.
Szukać czegoś takiego : http://allegro.pl/honda-civic-13-39775-tv0-e501-modul-bluetooth-i5031471553.html ?

Kasio
17-02-15, 10:00
Albo tak jak pisze Buri.Załaduj oryginalna płytę z mapami.Sprawdź jeszcze czy masz włączony "Voice Recognition Feedback" w Menu -setting (2x klik w prawo) zakładka "configuration".Zrób test wszystkich urządzeń w menu service(Unit Check ),radio,dvd itd.. Może tylko któryś kabelek z tyłu radia,sie poluzował,DVD i radio są połączone ze sobą.Nie wiem czy zwykły elektryk poradzi sobie z zdiagnozowaniem przyczyny,wiec chyba pozostaje telefon do ASO z zapytaniem o cene diagnozy.

edit: spróbuj autodiagnozy, dotyczy Accorda ale moduły chyba sa takie same
http://hondakarma.com/threads/how-to-enter-the-hft-self-diagnostic-function.2049/

sprawdz bezpieczniki:
bezpiecznik nr 16 (15 A) w skrzynce bezpieczników pod pokrywą silnika
bezpiecznik nr 35 (7,5 A) w skrzynce bezpieczników pod deską rozdzielczą

wiecej info znajdziesz w Instrukcja serwisowa do Civica 8 gen. PL!!! (http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?10037-Instrukcja-serwisowa-do-Civica-8-gen-PL!!!)
zakładka "Nadwozie"-"Nawigacja/TV"-"Usuwanie usterek układu nawigacji wg objawów - nie słychać informacji głosowych"

palecbeckham
18-02-15, 14:31
Miałem/mam podobną sytuację.
2 miesiące temu zacząłem konfigurować zestaw, ale nie było tego "piknięcia". Dziś przypadkiem ponowiłem próbę i "piknięcie" już było, pojawił się napis TEL.
Wyłączyłem auto, poszedłem po telefon.
Klikam ponownie i "piknięcia" już nie ma, ani TEL :(
Po godzinie ponawiam próbę no i zaskoczyło. Konfiguruję, jednak na etapie wyszukiwania zestawu, telefon nic nie widzi (Samsung S2+). Poszedłem po inny telefon, ale już "piknięcie" ani TEL nie zaskoczyło :(
W weekend sprawdzę czy jest styk na kabelkach do modułu, w ostateczności wizyta w ASO :(

mrozowski
18-02-15, 15:22
Do ASO zadzwoniłem z ciekawości jaki byłby koszt diagnozy samej usterki.
Odpowiedzieli mi, że jest to tak nietypowa sprawa, iż będą musieli naliczyć kwotę w zależności od poświęconego czasu.

palecbeckham
18-02-15, 17:48
Hej,

możecie podzielić się informacjami, jakie telefony (spoza oficjalnej lisy) współpracują z fabrycznym zestawem głośnomówiącym?

- S2+ nie wykrywa zestawu

butler.gdansk
18-02-15, 17:58
U mnie wykrywa Galaxy S2... S4 też.

filipfm
18-02-15, 18:00
Hej,

możecie podzielić się informacjami, jakie telefony (spoza oficjalnej lisy) współpracują z fabrycznym zestawem głośnomówiącym?

- S2+ nie wykrywa zestawu

Stawiam, ze każdy z BT. Niekompatybilnosci spodziewalbym w funkcjach dodatkowych, np przy funkcji kopiowania ksiazki.
Ja mam juz 4 telefon sparowany i nigdy nie mialem problemow.

A jak tel wykrywa inne urzadzenia a tylko HF w aucie nie, to sprawdzilbym sprawność HF

buri
18-02-15, 18:18
Szukać czegoś takiego : http://allegro.pl/honda-civic-13-39775-tv0-e501-modul-bluetooth-i5031471553.html ?

nie, szukac czegos takiego:
http://allegro.pl/honda-civic-ufo-viii-modul-sterownik-i5011562292.html

bednario
18-02-15, 21:07
U mnie działało z 6 różnymi telefonami:
- 2 modele Samsunga: galaxy mini (android 2.3), galaxy core plus (android 4.?)
- stara, klasyczna nokia (nie pamiętam modelu)
- Nokia Lumia 635 (Windows Phone) - używam obecnie
- 2 chinskie ZTE V970 z androidem 4.0 - jednego używam obecnie

zero problemu z parowaniem czy odbieraniem rozmów - problem może być z funkcjami dodatkowymi, ale nie korzystam z nich, wiec nie potrafię się wypowiedzieć.
Myślę że ciężko o telefon, który będzie niekompatybilny w podstawowym zakresie (parowanie i rozmowa)

mrozowski
19-02-15, 09:17
Zrób test wszystkich urządzeń w menu service(Unit Check ),radio,dvd itd..

Zrobiłem test, poniżej wrzucam zdjęcia.
Wszystko jest OK ? Niepokoją mnie te czerwone napisy... ;)

http://i59.tinypic.com/kdu3b7.jpg http://i59.tinypic.com/2uos3h1.jpg
http://i59.tinypic.com/2hpmyc7.jpg http://i59.tinypic.com/qzpvsh.jpg
http://i59.tinypic.com/33u79cx.jpg

Kasio
19-02-15, 09:26
Miałem/mam podobną sytuację.
2 miesiące temu zacząłem konfigurować zestaw, ale nie było tego "piknięcia". Dziś przypadkiem ponowiłem próbę i "piknięcie" już było, pojawił się napis TEL.
Wyłączyłem auto, poszedłem po telefon.
Klikam ponownie i "piknięcia" już nie ma, ani TEL :(
Po godzinie ponawiam próbę no i zaskoczyło. Konfiguruję, jednak na etapie wyszukiwania zestawu, telefon nic nie widzi (Samsung S2+). Poszedłem po inny telefon, ale już "piknięcie" ani TEL nie zaskoczyło :(
W weekend sprawdzę czy jest styk na kabelkach do modułu, w ostateczności wizyta w ASO :(

miałem podobnie, ale to jest wynikiem tego ze jeśli nie podasz hasła do parowania itd,wyjdziesz z menu, BT w hani się dezaktywuje,podobnie jest w przypadku niewykrycia BT telefonu przez jakis czas hania wyłacza BT,trzeba przekręcić stacyjkę w pozycje 0 i spowrotem.

Zrobiłem test, poniżej wrzucam zdjęcia.
Wszystko jest OK ? Niepokoją mnie te czerwone napisy... ;)-

Nie wygląda to za ciekawie.... problem chyba z wtyczkami-kablami miedzy DVD a radiem
Tu masz opis błedu NG
http://ww2.justanswer.com/uploads/acuramstr/2009-06-28_140203_navi_man.pdf
lub w instrukcji serwisowej "Tryb diagnostyczny układu nawigacji"

mrozowski
19-02-15, 11:10
Nie wygląda to za ciekawie.... problem chyba z wtyczkami-kablami miedzy DVD a radiem

Dzięki serdeczne za zaangażowanie!
Chyba aż takiej tragedii nie ma. Trzeba dostać się do radia i to sprawdzić.

palecbeckham
20-02-15, 19:13
miałem podobnie, ale to jest wynikiem tego ze jeśli nie podasz hasła do parowania itd,wyjdziesz z menu, BT w hani się dezaktywuje,podobnie jest w przypadku niewykrycia BT telefonu przez jakis czas hania wyłacza BT,trzeba przekręcić stacyjkę w pozycje 0 i spowrotem.

Problem w tym, że nawet po odpaleniu auta BT nie działa, przycisk nie reaguje. Czasem zaskoczy....

Kasio
21-02-15, 08:51
Dzięki serdeczne za zaangażowanie!
Chyba aż takiej tragedii nie ma. Trzeba dostać się do radia i to sprawdzić.

i do dvd,a to już trochę rozbierania jest,mi pierwszym razem zajęło około 2h,później już tylko 30min,przy okazji jak już będziesz miał dostęp do dvd kup sobie wtyczkę do kamery cofania.

http://thumbs1.ebaystatic.com/d/l225/m/mHbmdNuyK3bnR2EgRAyccNg.jpg

filipfm
21-02-15, 09:05
i do dvd,a to już trochę rozbierania jest,mi pierwszym razem zajęło około 2h,później już tylko 30min,przy okazji jak już będziesz miał dostęp do dvd kup sobie wtyczkę do kamery cofania.

http://thumbs1.ebaystatic.com/d/l225/m/mHbmdNuyK3bnR2EgRAyccNg.jpg

Zapłacić za to ponad 70 zl mozna nazwac niegospodarnoscią :)

bednario
21-02-15, 10:03

[QUOTE=filipfm;2471438]Zapłacić za to ponad 70 zl mozna nazwac niegospodarnoscią :)

No dobrze, a czy komus sie przypomnial rozklad pinow w tej wtyczce dla przed- i po-lifta?

filipfm
21-02-15, 10:21
No dobrze, a czy komus sie przypomnial rozklad pinow w tej wtyczce dla przed- i po-lifta?

Znalazlem w swoim archiwum ;-)

http://images.tinypic.pl/i/00634/4s8l2a9yecxs.jpg

Ale pamietam, ze cos nie do konca dzialalo u mnie w polifcie i musialem cos pozmieniac.

mrozowski
21-02-15, 20:25
Wtyczke mam już zamówioną :-)
Powiedzcie czy to faktycznie będzie kwestia wypiętych przewodów (nawiązuję do zdjęć, które wrzuciłem)?
Ktoś z Was już to przerabiał?

Kasio
22-02-15, 16:56
Zapłacić za to ponad 70 zl mozna nazwac niegospodarnoscią :)

ejjj... to nie jest reklama ,tylko chciałem pokazać jak wygląda taka wtyczka a że na zdjęciu jest odpowiedni wpis wiec takie wstawiłem :p

Znalazlem w swoim archiwum ;-)

http://images.tinypic.pl/i/00634/4s8l2a9yecxs.jpg

Ale pamietam, ze cos nie do konca dzialalo u mnie w polifcie i musialem cos pozmieniac.

Tu jest prawidłowy opis pinów z przedlifta.

https://imagizer.imageshack.us/v2/458x404q90/4/imageuploadedbytapatalkg.jpg

Wtyczke mam już zamówioną :-)
Powiedzcie czy to faktycznie będzie kwestia wypiętych przewodów (nawiązuję do zdjęć, które wrzuciłem)?
Ktoś z Was już to przerabiał?

Takiej odpowiedzi niestety nie usłyszysz ,do puki nie sprawdzisz.A nie pamiętam żeby na tym forum ktoś wspominał o problemach z "NG"

filipfm
22-02-15, 17:44
Tu jest prawidłowy opis pinów z przedlifta.

https://imagizer.imageshack.us/v2/458x404q90/4/imageuploadedbytapatalkg.jpg

I zgadza sie z tym, ktory ja wrzucilem, tylko jest liczony od drugiej strony :) I pamietam, ze podsylales mi to, jednak ja mam polifta :D jechalem wg tej rozpiski z mojego obrazka i cos zamienialem, bo nie chcialo gadac :( ale co i jak to juz nie pamietam. Bylem tak szczesliwy, ze zadzialalo ze marzylem tylko, zeby poskladac auto do kupy i pojsc spac ;)

palecbeckham
22-02-15, 21:36
http://images70.fotosik.pl/640/55328396c359cd7bgen.jpg

Po wielu próbach, w końcu się udało :) BT działa. Rozkręciłem to co trzeba, wyciągnąłem moduł, podłączyłem ponownie i zaczęła się zabawa. BT działa za każdym razem. Później tylko konfiguracja z telefonem :) Została zabawa z funkcjami :)
Mała rzecz a cieszy :)

mrozowski
13-03-15, 15:35
Żeby było śmiesznie - dziś zrobiłem dokładnie to samo, odłączyłem, podłączyłem spowrotem i BT, który odkąd kupiłem auto nie działał, nagle ożył :-)
Mam pytanie czy u Was moduł podczas postoju jest bardzo ciepły?

palecbeckham
13-03-15, 15:44
hmm,
temperatury nie sprawdzałem, ale gdy sobie luźno wisiał i kilka razy stuknąłem ręką, to tracił łączność z telefonem - na postoju, a w trasie ciągle się rozłącza i nie widzi telefonu. Dużo osób tak ma, ale powodu nie znam :(

hefi
18-11-15, 22:04
Odgrzeje kotleta

Witam

Co prawda mam inny model ale napisze w imieniu kolegi.

Mam kilka pytań

Czy wystarczy kupić ten kabelek z postu Kasio + dedykowana kamera do ufo 06 i będzie działać? Podłączyć to trzeba pod napęd DVD, radio czy gdzieś z tyłu navi?

Można liczyć na czyjąś pomoc? :) Thx

maciek1614
19-11-15, 12:17
Witam. Nie chcę zakładać nowego tematu więc napiszę tutaj. Zakupiłem honde civic VIII Gen. Chciałem sparować telefon z seryjnym zestawem bluetooth, ale po naciśnięciu przycisku talk, głos mówi coś w stylu urządzenie zablokowane, proszę podać 4 cyfrowy kod. czy ktoś ma pojęcie jak to obejść?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

nikt?

devdawid
02-02-17, 14:09
Odgrzeje kotleta,może komuś się przyda...

Jako że borykałem się z problemem nie działającego modułu podzielę się moim sposobem 'naprawy'.
Na początku chciałem moduł oddać do rebailingu procesora, co poniektórym pomagało. Niestety problem był ze znalezieniem odpowiedniego elektronika, który chciałby się tym zająć.
Po dłuższych poszukiwaniach na jakimś forum wyczytałem że istnieją 2 sposoby (u mnie odłączenie i podłączenie modułu nie pomogło):
1 - Otwarcie modułu - rozłączenie płytek,wyczyszczenie sprężonym powietrzem oraz mechanicznie styków między płytkami - nic nie dało
2 - wypiekanie :D - rozłączone płytki najzwyczajniej trafiają do piekarnika, ja wrzuciłem je na 200 stopni około 9 minut. Po zabiegu dokładnie wyczyścić piekarnik!
Ku mojemu zdziwieniu po tej operacji moduł zaczął się odzywać - po zresetowaniu działa jak należy, jak na razie dopiero tydzień ale jest ok, telefon znajduje szybko, nie rozłącza itp.

Tyle ode mnie

manieku
02-02-17, 18:38
Akurat pracuję przy montażu płytek smd, więc kilka rad może się komuś przydać.
Powiem szczerze, że takie grzanie w piekarniku zazwyczaj daje efekt maksymalnie na kilka miesięcy.
Może być też tak, że przestanie działać np po tygodniu.
Jedynym pewnym rozwiązaniem, jest tak jak pisałeś przekulkowanie (reballing) układu i położenie od nowa.
Jeśli już chcesz grzać w piekarniku to dobrze by było wstrzyknąć pod układ trochę topnika.
Temperatura powinna być wyższa za to krótszy czas. Temperatura rozpływu lutu bezołowiowego to około 230 stopni.
Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę rozmiar i grubość płytki oraz jakie elementy na niej leżą, bo to wszystko dodatkowo odbiera ciepło.

devdawid
16-07-18, 17:51
Dało efekt na 1,5 roku jak się okazuje.
Dzisiaj powtarzam operację :)

filipfm
24-07-18, 17:49
Problem dotknął mnie jakiś czas temu. Potem sam z siebie przeszedł ale znowu w weekend musiałem auto podpiąć do prostownika. A jest środek lata i temp w garazu 20 stopni.
W zimie będzie słabo.
Przepatrzylem wszystkie moduły na allegro. Wszystkie przedliftowe (podejrzewam, że różnica może być w imporcie książki telefonicznej - bo to chyba jedyna różnica.
Wiem, że pasuje też moduł z Accorda 7gen. Ale tu nie mam pewności czy jest różnica przed /polift.
No i też brak gwarancji, że to będzie działać, bo moduły starsze niż mój.
Czy ktoś ma namiary na kogoś kto to ogarnia profesjonalnie?
Elektronik wskazany przez kolegę Mrozowski już się nie chce tym babrac. A chciałbym odzyskać ta funkcje ;) w ostateczności wrzucę płytkę na 2 zdrowaski do pieca, ale wolałbym to ogarnac profi