Marcin7
21-04-12, 21:45
Witam,
Na wstępie przepraszam za laicką znajomość tematu. Parę dni temu nabyłem civica VII gen 2005. Chciałbym do niego wrzucić sprzęt który dzielnie służył mi w poprzednich autach mianowicie:
Skrzynię pioneer TS-WX205 ze wzmacniaczem Kenwood KAC-848
Pytanie brzmi czy fabryczne radio (takie jak w aucie w linku poniezej) ma wejście do podłączenia kabla sygnałowego (2x chinch) ?
http://www.olx.pl/honda-civic-vii-2001-2005-2004-hatchback-iid-168705541
Czy niezbędny jest zakup jakiejśc przejściówki ? Jeżeli tak to gdzie i za ile ?
Jeżeli chodzi o schemat podłączenia sprzętu to z tego co pamiętam wygląda to nastepująco:
- wzmacniacz kablem sygnałowym do radia (o ile ma wejście)
- wzmacniacz kablem "+" pociągnięty po progu do plusa w aku
- wzmacniacz kablem "-" do podłogi bagażnika
- i oczywiście wzmacniacz do skrzyni
Pytanie za które z góry przepraszam :) czy nie ma niebezpieczeństwa że zestaw podłączony w ten sposób bedzie ciągnął prad stale ? Z tego co pamiętam w poprzednim aucie miałem jeszcze jeden kabel pociągnięty do zapalniczki czy świateł - tylko po co ?
Z góry dzięki - chciałbym się upewnić zanim wybebesze całą konsole.
Na wstępie przepraszam za laicką znajomość tematu. Parę dni temu nabyłem civica VII gen 2005. Chciałbym do niego wrzucić sprzęt który dzielnie służył mi w poprzednich autach mianowicie:
Skrzynię pioneer TS-WX205 ze wzmacniaczem Kenwood KAC-848
Pytanie brzmi czy fabryczne radio (takie jak w aucie w linku poniezej) ma wejście do podłączenia kabla sygnałowego (2x chinch) ?
http://www.olx.pl/honda-civic-vii-2001-2005-2004-hatchback-iid-168705541
Czy niezbędny jest zakup jakiejśc przejściówki ? Jeżeli tak to gdzie i za ile ?
Jeżeli chodzi o schemat podłączenia sprzętu to z tego co pamiętam wygląda to nastepująco:
- wzmacniacz kablem sygnałowym do radia (o ile ma wejście)
- wzmacniacz kablem "+" pociągnięty po progu do plusa w aku
- wzmacniacz kablem "-" do podłogi bagażnika
- i oczywiście wzmacniacz do skrzyni
Pytanie za które z góry przepraszam :) czy nie ma niebezpieczeństwa że zestaw podłączony w ten sposób bedzie ciągnął prad stale ? Z tego co pamiętam w poprzednim aucie miałem jeszcze jeden kabel pociągnięty do zapalniczki czy świateł - tylko po co ?
Z góry dzięki - chciałbym się upewnić zanim wybebesze całą konsole.