Zobacz pełną wersję : wskaźnik temeratury silnika wariuje
Jest dobrze, za chwile podchodzi wysoko, pozniej znow spada, czujnik się skonczyl czy cos innego?
Wentylator się uruchamia? Może faktycznie silnik łapie temperaturę, jeszcze termostat może się przycinać.
Wentylator się uruchamia, wczoraj zrobilem runde po warszawie i bylo dobrze. Zobaczymy jak bedzie po dluższej trasie.
Mam to samo. Wymieniłem już czujnik włączenia wentylatora, termostat, płyn + odpowietrzanie i dalej to samo. Albo zegary świrują albo czujnik odpowiedzialny za wskazania temperatury
U mnie sie to czasem pojawia na trasie swiezo po napelnieniu butli gazem. Ale po kilkudziesieciu kilometrach juz jest dobrze.
moze błędy trzeba skasować...
Albo uszczelka pod głowicą
A nie wywala Ci czasem plynu do zbiorniczka i ze zbiorniczka na glebe?grzeje Ci sie?
Sprawdz czy nie ida banki powietrza jak odkrecisz korek chlodnicy. Jak sie grzeje tomozesz jeszcze wyjac termostat i tak sprawdzic. Jak dalej sie bedzie grzal, albo bedzie sie uklad zapowietrzal to masz upg do wymiany, albo i glowice.
Ps. Pojezdzij troche ostro,palowanko itd.