Zobacz pełną wersję : Jaka instalacja do Hondy VI generacji 1,5 vtec?
Witam. Chciałbym zagazować swoją Hondę 1,5 vtec silnik D15Z6. Jaką instalację gazowa mi polecicie??
vnv_nation
21-04-12, 14:18
Ja polecam poszukac forum bo juz bylo o tym silniku nie raz.
Mam ten sam silnik w konfiguracji LPG: Stag-4 eco + wtryski Hana2000. Wszystko śmiga idealnie, jestem bardzo zadowolony.
Dobrą,
Nie kupuj dziadostwa. Teoretycznie możesz mieć instalacje nawet II generacji, ale ja przy zakładaniu doszedłem do wniosku, że chce taka instalację, która przełożę w razie czego do innego auta. hanka ma naście lat, a wypadki chodzą po ludziach. Ja mam Stag ISA2, acro1, wtryski Hana. Za 75 złotych przejechałem 430 km.
vnv_nation
08-05-12, 08:25
Za 75 złotych przejechałem 430 km.
Przyjmujac ze srednio gaz kosztuje 2,80 hmm.. to by wyszlo na to ze auto spalilo ci 6,2 litra. Masakra ludzie maja wyobraznie :) Tyle to tico pali jak sie spokojnie jedzie z polowe mniejszym silnikiem i prawie polowe lzejsze :)
Z tego co zasłyszałem od speców to powiem, że do tego silnika ISA2 jest niepotrzebnym wydatkiem jeżeli mamy dobrego gazownika, który po montażu dobrze zestroi nam instalację. ISA2 bardziej sprawdzi się wtedy, gdy montaż instalacji jest mniej profesjonalny. Reasumując poleciłbym staga-4 oraz montaż w renomowanym zakładzie.
Przy normalnej jeździe trasa+miasto wychodzi mi średnio 8l/100 km LPG i szczerze mówiąc wątpię żeby dało się uzyskać jeszcze niższe spalanie. No chyba że ktoś będzie jeździł 60 km/h nie używając hamulców, ale tu nie o tym mowa.
do vnv_nation. Wyszło mi z obliczeń 6,24LPG/100km. Na benzynie auto pracowało może z 1 minutę. Ja na drugi dzień po zrobieniu tras pojechałem i na tym samym dystrybutorze nalałem 26,83l gazu w cenie 2,85 co dało 76,47PLN. Trasa Sandomierz-Wadowice-Sandomierz. Twa wiara bądź nie nie jest mi do niczego potrzebna. Wszak ty wiesz wszystko najlepiej. Co do ISA2- tu zdania są podzielone. Ja za 2600 z montażem nie szukałem tańszych rozwiązań, a w razie czego zawsze można przełożyć do innego/ nowszego auta.