Zobacz pełną wersję : licznik eur do canady ?
witam chce zmienic licznik z V gen vtec-e canada na europejski czy bedzie wszystko sii?tzn kilometry beda dobrze dzialaly? i ogolnie czy all si?
dzieki
Bez problemu. Śmiało zakładaj (rozumiem, że zmieniasz całe zegary?)
Jest jeden myk: jak masz ściemniacz (dimmer) deski to może się zadziać tak jak u mnie. Włożyłem zegary europejskie i się nie sciemniały, a panel klimy się dalej sciemniał. Tak mniemam, że może podświetlenie z innego pinu bierze, trzebaby się pobawić i zaminić jakieś piny, ale nie rzeźbiłem bo i tak miałem na max ustawione.
Poza tym nie miały zegary europejskie z obrotkiem kontrolki otwartego bagaznika. Reszta wszystko działało. Nawet kontrolkę SRS można przełożyć jeżeli potrzebujesz, o czym nie każdy wie.
kontrolka srs i tak mi sie swieci bo mam odlaczona poduche wiec sii :D co do sciemniania to i tak mam na maxa bo i tak slabo swieci a mysle nad indiglo
marcoo300681
28-08-07, 16:28
Witam użytkowników forum i proszę o pomoc. Sprawa dotyczy zmiany licznika z ver. Canada na Europe mianowicie chodzi mi czy przy zmianie licznika potrzeba zmienic też slimaka w skrzyni biegow czy za wszystko odpowiada elektronika znajdująca się pod zegarami(chodzi o przeliczanie mil na kilometry) w sumie chcial bym zostawić sobie te zegary bo prędkościomierz jest wyskalowany w milach a pod spodem sa km/h i w zegarach europejskich nie bedzie zapewne kontrolki od tempomatu itp. Chciał bym zrobić tak żeby zegary zostaly bo predkościomierz wskazuje poprawnuie zmienic bym chciał tylko zmiane przebiegu z mil na kilometry co jest za to odpowiedzialne slimak w skrzyni czy elektronika pod zegarem?? Prosze o sprawdzone odpowiedzi.Z gory dziekuje wam za pomoc bracia i siostry hondziarze.Aha i czy mozna przełożyć tez inne kontrolki klapa bagaznika,tempomat, itp bo zegary us sa bogatsze i wolal bym je zostawic tylko zrobic ten przebieg z mil na km
Jeśli masz wersje Canada to nie możesz mieć mil.
Witam użytkowników forum i proszę o pomoc. Sprawa dotyczy zmiany licznika z ver. Canada na Europe mianowicie chodzi mi czy przy zmianie licznika potrzeba zmienic też slimaka w skrzyni biegow czy za wszystko odpowiada elektronika znajdująca się pod zegarami(chodzi o przeliczanie mil na kilometry) w sumie chcial bym zostawić sobie te zegary bo prędkościomierz jest wyskalowany w milach a pod spodem sa km/h i w zegarach europejskich nie bedzie zapewne kontrolki od tempomatu itp. Chciał bym zrobić tak żeby zegary zostaly bo predkościomierz wskazuje poprawnuie zmienic bym chciał tylko zmiane przebiegu z mil na kilometry co jest za to odpowiedzialne slimak w skrzyni czy elektronika pod zegarem?? Prosze o sprawdzone odpowiedzi.Z gory dziekuje wam za pomoc bracia i siostry hondziarze.Aha i czy mozna przełożyć tez inne kontrolki klapa bagaznika,tempomat, itp bo zegary us sa bogatsze i wolal bym je zostawic tylko zrobic ten przebieg z mil na km
ile jeszcze tematów\postów założysz z tym pytaniem ??
Jeśli masz wersje Canada to nie możesz mieć mil.
jak nie?
marcoo300681
28-08-07, 19:35
wlasnie jak nie moge miec mil?? chce te mile przerobic zeby wskazywalo mi kilometry jest to mozliwe??
jak nie?
Tak nie, że Hondy wersja Canada miały liczniki w km/h bo taka jest obowiązująca tam skala. Mile tylko USA/UK.
jak nie?
Tak nie, że Hondy wersja Canada miały liczniki w km/h bo taka jest obowiązująca tam skala. Mile tylko USA/UK.
ziom... :) maja duza skale w milach plus mała w kilometrach, tak przynajmniej bylo w 95roku :)
marcoo300681
28-08-07, 20:48
Tak własnie mam. Ale powiecie mi czy da sie przerobic te mile na kilometry zostawiajac licznik canada
jak nie?
ziom... :) maja duza skale w milach plus mała w kilometrach, tak przynajmniej bylo w 95roku :)no wlasnie ja mam 92 i taka wlasnie mam duza skala mile a mala kaemy:D
Propozycja - wymiana licznika na EURO i ustawienie starego przeliczonego z mil na km przebiegu na nowym liczniku - po problemie, stary USA zostawić coby przy sprzedaży pokazać dlaczego nowy EURO był kręcony.
Lampki - dokładasz żaróweczki, ściemniacz (dimmer) przelutowujesz ścieżki z tyłu licznika lub przekładasz piny na kostce (które ? - trzeba poszukać miernikiem) i plastik z filetrkami ze starych liczników USA - masz wszystkie kontrolki.
Jeżeli liczy w milach to są dwie możliwe sprawy - elektronika za licznikiem albo zębatka na mechaniźmie przy cyferkach - trzeba sprawdzić, bo ja u siebie cały wymieniłem.
Myślę, że wyczerpująca odpowiedz.
Mam zegary USDM (z lewej temp., z prawej benzyna, po środku prędkość) Chciał bym wstawić z lewej obroty a po prawej dać temp i benzyne razem. Moje pytanie brzmi czy wystarczy przełożyć te zegary i wszystko będzie ok czy trzeba coś grzebać przy kablach i jaktak to co? Z góry dzięki za info.
Mam zegary USDM (z lewej temp., z prawej benzyna, po środku prędkość) Chciał bym wstawić z lewej obroty a po prawej dać temp i benzyne razem. Moje pytanie brzmi czy wystarczy przełożyć te zegary i wszystko będzie ok czy trzeba coś grzebać przy kablach i jaktak to co? Z góry dzięki za info.
przelozyc same zegary, bylo tysiac pincet razy, ile razy to trza pisac? :/
Poza tym nie miały zegary europejskie z obrotkiem kontrolki otwartego bagaznika.
a ja mam EU i jest ta kontrolka
le powiecie mi czy da sie przerobic te mile na kilometry zostawiajac licznik canada
oczywisice.wystarczy zalozyc jakies inne tarcze.np indiglo, albo samemeu wykonac.zakladasz tarcze nowe na stare i juz masz to co chcesz
przelozyc same zegary
było nie było dziś przełożyłem i była lipa bo do mojej obudowy od zegarów (USDM) nie pasował obrotościomierz i miałem szczęście że miałem całą obudowe i przełożyłem tylko wskaźnik od prętkości. Ciągnąć dalej temat mam kolejne pytanie. Bo mam w serii założony dimmer do ściemniania podświetlenia ale po zamontowaniu tych zegarów nie dział mi ściemniania. Co zrobić żeby działało? jeśli był gdzieś już taki temat to prosił bym zamiast tylko marudzić że jest opcja szukaj to zapodajćie link, a jak nie było to co zrobic??
Pozdrawiam