Zobacz pełną wersję : Wymiana zarówek
Witam
posiadam honde EM2i otoz mam problem bo stracilem podswietlenie w nastepujacych guzikach
- A/C
- obieg w srodku samochodu
- zapaliniczka
- popielniczka
-szyberdach
- regulacja swiatel
potrzebne mi sa namiary do nich ewentualnie jakie tam ida np 5w bo nie orietuje sie i nie wiem gdzie mozna je dostac a wkurzajace to jest bo powoli co raz jedna zgasnie bede wdzieczny
pozdrawiam
Przeszukaj forum.
W temacie "EM2 Lans SQUAD" albo "Coupe & Sedan - ogólne info" coś kiedyś czytałem o takiej usterce i były tam jakieś wskazówki, bo to raczej typowa usterka w tym modelu.
no dzieki ale bym prosił jezeli ktos moze to prosze o odp dzieki
Pozdrawiam
no bez jaj
temat o wymianie żarówek jest w FAQ!
o wymianie jest ale gdzie je kupic jakie one sa eozmiary itp o to mi chodzi
Exedy24_pl
25-04-12, 10:58
W temacie o żarówkach powinno być także gdzie zakupić,a jeśli nie to rób to co wszyscy: portale aukcyjne,sklepy internetowe. Nie ma opcji,że gdzieś nie będzie tego czego chcesz. Wybór masz dosyć szeroki.
Problemem może z wymianą żarówki nie mam, ale innego rodzaju.
Otóż nie świeci mi się lewe światło mijania, mimo, że żaróweczka jest na 100% dobra. Postojowe się świeci normalnie. Gdy lekko poruszam wtyczką (z której wychodzą dwa kabelki) , która wchodzi w adapter (do którego wsadzamy żarówkę) to mijania zapala się na chwilę, po czym gaśnie. To samo dzieje się, gdy lekko poruszam kabelkami przy wtyczce. Czy macie jakieś pomysły co może być, ewentualnie co wymienić? Pozdrawiam
Wtyczki (kostki) są rozbieralne trzeba tam zajrzeć i może wystarczy docisnąć wsuwki.
Krzysztof1969
12-05-12, 14:50
No cóż nie ma styku i tyle.
Sam doszedłeś kolego do odnalezienia przyczyny. Teraz zdecyduj się czy sam też to naprawisz czy oddasz specjalistom. Ja bym się sam za to zabrał bo na pewno banalny powód:
No cóż nie ma styku i tyle.
Otworzyłem tą wtyczkę i tam faktycznie te kabelki latają, ale nie wiem jak to regulować. Jakieś śrubki tam są czy muszę wymienić wtyczkę?
i kontretnie nie dostalem odpowiedzi gdzie mozna je zakupic bo na allegro to nie wiem jakie rozmiary wolty czy jakos ta k ;p
Exedy24_pl
22-05-12, 16:16
A patrzyłeś w sklepach internetowych z częściami,elektryka? Wg mnie to właśnie tam najprędzej je dostaniesz,poszukaj,sam też postaram się zwrócić na to uwagę.