PDA

Zobacz pełną wersję : Jak rozebrac prawe lusterko elek. od str. pasazera

bydle
13-07-07, 17:03
Witam, rozbieral ktos kiedys moze lusterko elektryczne w Civic'u 94 coupe. Nie dziala mi, ale slychac sliniczek cos blokuje je, mial ktos moze taki przypadek??

Lukasyaho
14-07-07, 00:23
Witam przyłącze się do tego tematu też bym chciał się tego dowiedzieć mam ten sam model co kolega

fazer1985
14-07-07, 12:11
Ja jakies 2 mieszki temu to przerabialem :) wiec tak pierw musisz odkrecic wklad lusterka (szklo) śrubka tak pod obudowa lusterka bedzie widac taka dziurkę w ktora musisz wlozyc srubokret :) jak to odkrecisz to wyjmiesz cale szklo z mechanizmem... pomiedzy mechanizmem a szklem znajduje sie przegub ktory laczy te dwie rzeczy za pomoca czpienia , musisz go wyjac jakimis kombinerkami ale musisz jeszcze rozlaczyc przegub jesli dobrze pamietam musisz go troszke obrócić zeby wyszedl musisz tez zdjac dwa takie male preciki ktore steruja lusterkiem musisz uzyc troszke sily by je wyjac slyszlem ze mozna to podgrzac suszarka zeby bylo bardziej plastyczne i podatniejsze na wyjecie :) po tym zabiegu masz w jedniej rece szklo a w drugiej mechanizm ktory jest skrecony chyba 3 śrubkami , Prawdopodobnie slimak wyskoczyl z zebatki i przez to slychac silniczek a nie ma efektow jego pracy w moim przypadku wystarczylo go tylko dopchnac i wszystko dzialalo , nie wiem jak jest w waszych przypadkach ale jak rozbierzecie to zobaczycie w czym tkwi problem :)

Lukasyaho
14-07-07, 18:03
Dzięki bardzo :)

bydle
14-07-07, 19:17
Bede na dniach probowac, dzieki:)

ziomal007
02-11-07, 14:13
Odświeżę temat , a jeśli śrubka od wkładu jest nie do okręcenia ?

piotrlyszcz
02-11-07, 15:05
TO rozwiercamy, gwintujemy i wkładamy nowa śrubke o mniej wiecej podobnej długości.