Zobacz pełną wersję : d13b2 eg3 dostaje obrotów na lpg
Witam mam problem, gdy moja hanna się rozgrzeje np w korku to dostaje dużych obrotów na lpg. Byłem u gazownika i powiedział ze parownik do wymiany wymieniłem na nowy lovato i nadal jest to samo. (obroty giną gdy się przykręci na rurce ale wtedy nie ma siły ruszyć ani sie wkręcić)
Odepnij wtyczkę od silniczka krokowego. Docelowo można to robić przekaźnikiem po włączeniu zasilani LPG.
Wystarczy wymienić filtr powietrza na nowy i wszystko jest ok.
kupiłem krokowy lecz to nic nie pomogło, jutro kupie nowy filtr moze to cos da.
po wymianie filtra nadal to samo 2s ma wysokie spadaja na 1s i znow to samo i tak cały czas regulacja nic nie daje.
Miałeś odpiąć wtyczkę od krokowego a nie kupować nowy ;)
odpiołem ale spalanie bez zminiania niczego przy lpg wzrosło do 14 z 8
To znaczy, że i tak ta instalacja jest źle wyregulowana. Regulacja powinna się odbywać z odpiętym krokowym.
Zrob przekaznik na krokowy, zatkaj wezyk co idzie do do tego grzybka na filtrze powietrza i smigaj. Nie ma co kombinowac musi jezdzic, reguluj gaz na cieplym.
o co chodzi z tym przekaznikiem na krokowym?
miałem tak samo ze trzy razy pomogło za każdym razem wymiana całego gaźnika. miałem dosyć wymian to instalacje gazową wyrzuciłem , gaźnik wyrzuciłem, wstawiłem sobie duala:). I na dualu nie mam żadnych problemów spalanie mniejsze bo mam ssanie ręczne i tyle nie chodzi już na ssaniu. zbiera eis o niebo lepiej i do tego nie masz już tych puszek i wężyków podciśnieniowych. No i całkiem inny dźwięk silnika na dualu
Stary nie podmieniaj zadnych gaznikow tylko kup przekaznik i polutuj go. A tak wogole spuszczales mazidlo z reduktora?
spuszczałem, po stronie lpg jest wszystko ok byłem u gazownika, jak by nie ustawił gazu tak zawsze te obroty wysokie były po nagrzaniu.
gdzie taki przekaznik moge dostać?
Przekaznik dostaniesz w sklepie elektronicznym, schemat jak to podlaczyc znajdziesz gdzies na forum : )
po zatkaniu grzybka zero reakcji. I mam pytanie chodzi o to zeby grzybek otworzył dolot ciepłego powietrza czy zeby powietrze leciało z konca dolotu?
Najlepiej zaślepić ten otwór (oraz zdjąć rurę) or ciepłego powietrza. Pasuje tam dość dobrze o ile pamiętam plastikowy korek od szampana ;)
mam jeszcze pytanie czy jak jest ten przekaźnik to na lpg krokowy wogole nie pracuje? jest tak jak bym go odpioł? czy pracuje w inny sposób?
Na LPG nie powinien pracować w ogóle.