Zobacz pełną wersję : Jak Wygląda prostowanie felg ?
Witam. Chciał bym się dowiedzieć jak wygląda prostowanie felg... Kupiłem alufelgi od użytkownika tego forum miały być proste itd niestety felgi są krzywe co wyszło przy zakładaniu opon ; / i teraz pytanie, jak oddam felgi do prostowania to będą one do malowania na nowo? Felgi nie mają wgnieceń ani nic są krzywe ale nie widać tego gołym okiem... I nie wiem czy oddając je do prostowania muszę się liczyć z ponownym malowaniem felg czy jednak lakier będzie nie naruszony. Dodam, że jadąc <90km/h czuć i widać jak kierownica wibruje. Pierścienie centrujące dobrane na miarę i śruby stożkowe do alufelg...
a wyważyć tego nie da rady? za dużo ciężarków trzeba dać?
Jak oddasz do profesjonalisty to bedzie ok
Kupiłem alufelgi od użytkownika tego forum miały być proste itd niestety felgi są krzywe co wyszło przy zakładaniu opon ; /
Napisales poscik w Feedback :)?
Prostowanie to ok 150-200zl
To zależy jak bardzo są zwichrowane, bo może się stać że podczas prostowania któraś pęknie a po spawie to już raczej będzie trzeba przymalować.
Napisales poscik w Feedback :)?
Prostowanie to ok 150-200zl
powiec gdzie za tyle felgi prostują :eek: bo prostowanie jednej felgi alu kosztuje 70 zł najmniej ze zniżką 65 ale to są ceny w Gdańsku
Yotomeczek86
17-04-12, 11:45
Prostowane są takim hydraulicznym tłoczkiem. Jak fachowiec dobry to śladu nie będzie.
powiec gdzie za tyle felgi prostują :eek: bo prostowanie jednej felgi alu kosztuje 70 zł najmniej ze zniżką 65 ale to są ceny w Gdańsku
W milanówku za szt od 45-60 brat dzisiaj był policzył 48zł. za 17 prostowanie + spawanie no ale jemu policzył jak dla stałego klienta bo już z felgami był ze cztery razy :) ja w przyszłym tygodniu jadę zawieść dwie szt. i się zobaczy ile weźmie.
Drogo macie w tym Gdansku, niestety ja mieszkam po drugiej stronie Polski :)
Dzięki za odpowiedzi to trochę się uspokoiłem bo już myślałem, że wszystko na nowo do malowania, najwyżej jak pęknie jakaś felga to ją pomaluje ale przynajmniej wiem, że można to zrobić bez uszkodzeń na lakierze, tylko teraz muszę poszukać dobrego fachowca gdzieś w pobliżu...
Odważniki są ale i tak czuć trochę jak się jedzie.
Pavilon pochwal się od kogo kupiłeś te felgi aby kolejna osoba nie kupiła czegoś niby sprawnego.