PDA

Zobacz pełną wersję : Kierownica chodzi strasznie ciezko bez wpomagania V gen 92r.

nidziak
16-04-12, 23:12
Witam, jestem nowy na forum i za wszelkie błędy przepraszam.
Nie dawno zacząłem swoją przygodę z samochodami zdecydowałem sie na Civica wlasnie. Kupilem dosc tanio blacha okej wiec wlasciwie czemu nie.
Na miejscu sprzedawca powiedział ze auto stało około 4 miesięcy i pomimo braku wspomagania kierownicy kierownica chodzi strasznie ciezko. Zawracanie na 3 jest nie wykonalne nawet na szerokiej drodze. Sprzedawca powiedział mi że maglownica jest do wymiany. Jak przywiozłem autko znajomy mechanik powiedział że to sworzeń bo troche też skrzypi, na stacji kontroli pojazdow powiedzieli mi ze ta przekładnia widocznie taka jest i co najwyzej mozna ja wymienić. Autem w zasadzie strach jezdzic. Czy ktos z was spotkał się z czymś takim lub na podstawie tych informacji jest w stanie mi cos pomóc?
Bardzo zależy mi na tym żeby jak najszybciej autko normalnie jeździło. Dodam jeszcze, nie wiem czy ma to znaczenie ale op sciagnieciu prawego badz lewego kola kierownica chodzi jak marzenie.
Z gory wielkie dzieki za odpowiedzi.

uczak
17-04-12, 03:26
Jakie masz opony? Jezdziles kiedys autem bez wspomagania ?

nidziak
17-04-12, 07:00
opony wlasnie sa do wymiany rozmiar bodajrze 175/70/13, jezdzilem np. cinkłaczento i tam jest o niebo lepiej

yautja
17-04-12, 12:23
W porównaniu do Civica bez wspomagania, to w Cinquecento kręci się kierownicą palcem ;) Załóż wspomaganie albo przyzwyczaj się do tego. I tak na tych oponach, które teraz masz nie ma tragedii. Ludzie mają 195/50/R15, nie mają wspomagania i jeżdżą.
Możliwe też, że rzeczywiście maglownica jest za mocno skręcona, bo ma luz. Musiałbyś porównać z innym Civic'iem bez wspomagania.

nidziak
21-04-12, 16:59
problem rozwiazany wymienilem sworznie dolnego wachacza i jest ok :] temat mozna zamknac.