Zobacz pełną wersję : Co myslicie o antyradarach?
Ktos miał? Działa? Czy pic na wode?
siedzac kiedys na innym forum to koles mial i pisal ze dziala, tylko ze jak mu piszczalo to od razu musial dac po heblach, wiec chyba nie dzialalo to mu na wieksza odleglosc
no własnie! co lepiej zamontować, radio CB i sie cackać z antenami, upychaniem gdzieś radia itp, czy sobie kupić antyradar za mniejsze pieniądze, nie mieć problemów z upychaniem go itp.??
Ma służyć tylko w celach uniknięcia natknięcia sie na radary! szczególnie te foto :djablek:
Działają, ale te droższe ( tańsze tylko na suszarki), z dużej odległości wykrywają fotoradary ( bo one non stop namierzają) - nawet przy większej prędkości zdążysz zwolnić, z suszarkami bywa różnie- zawsze wykryje, ale zwykle jest za późno (policja namierza auto w zasięgu wzroku, więc praktycznie nie ma czasu na zwolnienie), chyba że jedzie przed tobą inne auto które namierzają, to antyradar da ci znać ( suszarki na trasie potrafi wyłapać prawie z kilometra).
Na pewno nie działa na wideorejestratory w policyjnych autach- na allegro piszą że "wyłapuje kamerki", ale nie ma tak dobrze- tego nic nie wykryje, bo nie wysyłają one żadnego promieniowania, tylko są sprzężone z prędkościomierzem w aucie.
Ja mam i naprawdę polecam. CB jak dla mnie całkowicie odpada- ja lubię w aucie słuchać głośno muzyki, a tak musiałbym nasłuchiwać CB, druga sprawa to stacjonarne fotoradary- CB cię przed nimi nie ostrzeże ( nie wiadomo czy słup jest pusty, czy foto siedzi w środku), a antyradar to wykryje. Uff- to tyle. :)
z suszarkami można sie dogadać zawsze, z foto radarami nie :[
a foto radary, te w słupakach i te przenośne policyjne to dają sygnał cały czas czy tylko impulsowo jakoś??
te w słupakach i te przenośne policyjne to dają sygnał cały czas czy tylko impulsowo jakoś??
Promieniowanie jest non stop, i dobry antyradar zawsze wykryje to w porę.
Te w słupkach i przenośne to jest ten sam fotoradar.
hmm jezdze kolo 5-6 tysiecy kilometrow miesiecznie i uwazam ze w tej roli to tylko cb sie sprawdza, a na radary stacjonarne mam poi do automapy :>
a foto radary, te w słupakach i te przenośne policyjne to dają sygnał cały czas czy tylko impulsowo jakoś??
impulsowo...
i nie zawsze (w wiekszosci własnie nie...) antyradary dzialaja przy fotoradarach
wiec
uwazam ze w tej roli to tylko cb sie sprawdza, a na radary stacjonarne mam poi do automapy :>
bo sam mam teraz cb i jest spora róznica...
impulsowo...
i nie zawsze (w wiekszosci własnie nie...) antyradary dzialaja przy fotoradarach
wiec
Nie działają impulsowo, tylko ciągle !!
"Działanie fotoradaru, w przeciwieństwie do radarów ręcznych, opiera się na stałej emisji wiązki. Pomiar odbywa się z odległości od 7 do 60 metrów (przy najeździe przodem odległość wynikająca z geometrii ustawienia urządzenia do drogi to 7-35 m). W przypadku wykrycia pojazdu przekraczającego dozwoloną prędkość wykonywane jest cyfrowe zdjęcie o wysokiej rozdzielczości" - zapożyczone z www.antyradary.phi.pl i sprawdzone w praktyce. :agent:
impulsowo w stosunku do sygnału na antyradarze....
czyli chodzi mi o to, ze antyradar nie "PIKA" (nie daje sygnału) az do momoentu kiedy jest robiona fota
a wtedy to juz za późno
i wiekszosc antyradarów nawet nie ma ochoty "zapikac" w momencie robienia foty
to wiem z autopsji
ze stacjonarnych radarów to antyradar wykrywa (daje sygnał) przy tych które wystawiaja policjanci/straz na trójnogu
antyradar nie wykrywa tez kamery w aucie(mimo iz reklamuja sie ze dziala)
to tez sprawdzilem jak wracajac z radomia załapałem sie na filmik, którymi nakręcili mimo iz mialem antyradar
duzo mozna sie dowiedziec tutaj:
http://wykrywacze_serwis.republika.pl/P/Pindex.html
z sensponych rzeczy to antyradarz jamerami ale to i kasa i system inny
generalnie CB wychodzi lepiej... pisze to z perspektywy 3letniego uzywania antyradaru i 3 miesiecznego uzywania CB :)
czyli chodzi mi o to, ze antyradar nie "PIKA" (nie daje sygnału) az do momoentu kiedy jest robiona fota
a wtedy to juz za późno
Zanim zrobi zdjęcie, to wysyła wiązkę promieniowania która określa prędkość pojazdu i którą sygnalizuje antyradar( pika zanim zrobi fotę), sam moment zrobienia zdjęcia jest tylko konsekwencją dokonanego pomiaru, i nie ma nic wspólnego z promieniowaniem.
wiekszosc antyradarów nawet nie ma ochoty "zapikac" w momencie robienia foty
Zgadza się, bo są za mało czułe i nie wykrywają fotoradaru. Dlatego polecam te z wyższej półki.
a wtedy to juz za późno
Zanim zrobi zdjęcie, to wysyła wiązkę promieniowania która określa prędkość pojazdu i którą sygnalizuje antyradar( pika zanim zrobi fotę), sam moment zrobienia zdjęcia jest tylko konsekwencją dokonanego pomiaru, i nie ma nic wspólnego z promieniowaniem.
jasne... też tak myslałem...
tylko dlaczego nie sygnalizuje? (mam 2 modele rózne)
i dlaczego na stronach (chociazby ta co podałem) jest jak byk napisane ze takie antyradary nie dzialaja na fotoradar
i moja praktyka to potwierdza
tylko dlaczego nie sygnalizuje? (mam 2 modele rózne)
Może są po prostu za słabe, a może słupy były puste, bo tak w większości jest.
dlaczego na stronach (chociazby ta co podałem) jest jak byk napisane ze takie antyradary nie dzialaja na fotoradar
Działają, ale te z wyższej półki, a nie z allegro za 300zł ( mają za mało czuły odbiornik), firma której link podałeś przerabia zwykłe antyradary na "bardziej użyteczne". Swego czasu były testy w "Logo", i część antyradarów faktycznie nie działała, lub zbyt późno sygnalizowały wykrycie, ale nie wszystkie. Mój (Whistler coś tam) wykrywa fotoradary z odpowiedniej odległości (na początku dla pewności testowałem jego działanie na stacjonarnym u mnie w mieście, i za każdym razem z odpowiednim wyprzedzeniem wykrywał go- mandatu nie dostałem :d . A na trasie na dziesięć fotoradarów stacjonarnych (słupy) tylko jeden działał- pozostałe były puste.
to po co kupować antyradar za 500-800PLN jak za 300 można mieć przyzwoity zestaw CB, który pomoże i w innych sytuacjach? ;)
Wunat ma rację, mam tę samą konfigurację - CB + POI do automapy
o po co kupować antyradar za 500-800PLN jak za 300 można mieć przyzwoity zestaw CB, który pomoże i w innych sytuacjach? ;)
Są plusy i minusy antyradaru jak i CB.
W mojej sytuacji CB radio odpada z dwóch powodów :
CB nie powie mi, czy na słupie jest faktycznie fotoradar, a ja z antyradarem nie muszę zwalniać przed każdym, druga sprawa- albo słucham głośno muzyki, albo nasłuchuję CB- a z muzy nie zrezygnuję :d
CB nie powie mi, czy na słupie jest faktycznie fotoradar,masz rację, o tym powiedzą Ci inni kierowcy ;)
słucham głośno muzyki
z muzy nie zrezygnujęwspółczuję uszom, ale chyba nie robisz długich tras :) Ja po mieści emogę posłuchać głośno, ale powyżej 100km robi się to męczące :)
Ale każdy może dopasować rozwiązanie najlepsze dla siebie :)
w auto świat był test antyradarów i każdy oblał bo działa nawet na fotokomórki w drzwiach przy hypermarketach i nie zawsze działa(test był na ulicach i placu zamkniętym).jak znajde ten opis to seskanuje i prześle
w auto świat był test antyradarów i każdy oblał bo działa nawet na fotokomórki w drzwiach przy hypermarketach
Normalna sprawa- fotokomórki w drzwiach działają na tych samych "falach" co radary, jedyna różnica to mniejsze promieniowanie- wystarczy włączyć w antyradarze funkcję "city" która filtruje słabe sygnały i nie będzie piszczeć przy drzwiach,
tiacocstoe
25-07-07, 18:07
slawek ty czasem antyradarami nie handlujesz? ; :d )
slawek ty czasem antyradarami nie handlujesz?
Nie, po prostu mam obcykany temat, i sam jestem posiadaczem. :d
Ludziska, a nikt nie miał problemu w przypadku zatrzymania? Przecież nie można mieć antyradaru gotowego do użycia. A jak mnie suszrka łapie, to ukrywanie na łapu-capu też się nie uśmiecha. A CB ma prawo sobie po prostu być.
Ja po ostatnich zeszłorocznych przygodach wypracowałem sobie taką metodę, że zapinam się za Klientem z CB i na tym najlepiej wychodzę. Od kiedy tak jeżdżę z portfela nie ubywa. Jedynie co, to trzeba w lusterko patrzeć czy ktoś nie siedzi na ogonie.
Nigdy się nie dogadywałem i nie mam zamiaru. Już mi wprost dawali do zrozumienia, że chcą, to zastrugałem głupa, że nie wiem o co chodzi. Zwątpili i oddali dokumenty. Wole wziąć mandat i nie zapłacić (statystycznie oszczędziłem na tym do 50%) niż dawać w łapę.
Jakby nikt nie dawał, to częściej staliby w miejscach widocznych i niebezpiecznych działając prewencyjnie, a rzadziej za krzakami na prostej drodze, gdzie jest kogo "golić".
Ludziska, a nikt nie miał problemu w przypadku zatrzymania? Przecież nie można mieć antyradaru gotowego do użycia
Ja mam go ukrytego, nie widać z zewnątrz auta, a do środka trzeba wejść by go zobaczyć.
A nawet jak leży sobie gdzieś tam nie podłączony, bez przewodu, to pały nic nie mogą zrobić- "urządzenie musi być w stanie wskazującym na gotowość do użycia" ;)
ładnie temat zakurzony, 3 lata zleciało.
cos takiego znalazłem - http://moto.allegro.pl/item1096117868_spowalniacz_radarow_aktywny_phantom _skuteczny_hit.html
coś innego niż "cobry" itp., zetkął sie ktoś z czymś takim??
cholernie drogie, pytanie na ile skuteczne
Nie wiem czy konretnie ten model ale generalnie
są skuteczne na lasery, oprócz ruskiej iskry. Niestety polska policja posiada kilka takich i genralnie używa wszystkiego po trochu . Nie działa tez na zwykłe suszarki.
Było w auto świecie tylko troche nie che mi się szukać
Jak dla mnie Cb odpada . WoOle słuchać muzyki niż jakiegoś *******enia i złapac się za kimś kto ma cb . Wtedy on bierze na siebie suszarki a ja ewentualna vectre z tyłu . Najkorzystniej to jechać w środku:D
Nie wiem czy konretnie ten model ale generalnie
są skuteczne na lasery, oprócz ruskiej iskry. Niestety polska policja posiada kilka takich i genralnie używa wszystkiego po trochu . Nie działa tez na zwykłe suszarki.
Było w auto świecie tylko troche nie che mi się szukać
Jak dla mnie Cb odpada . WoOle słuchać muzyki niż jakiegoś *******enia i złapac się za kimś kto ma cb . Wtedy on bierze na siebie suszarki a ja ewentualna vectre z tyłu . Najkorzystniej to jechać w środku:D
Ale tu człowieku pierdoły wypisujesz:(
Osobiście jeszcze nie słyszałem aby było coś takiego na Polskim rynku co by umożliwiło zmniejszaniu prędkości (jammer) mierzonej przez laser, ba nawet chodź mogę się mylić ale antyradar V1 nie jest w stanie ostrzec cie za wczasu że takowa maszynka laserowa namierza.
hehe rozłożyłeś mnie tym stwierdzeniem jazdy w środku :D
walkiria ten sprzęcik który pokazałeś w linku to jest jeden wielki szajs, został już jakiś czas temu przetestowany na różnych typach radarów czy też fotoradarów. Sprzęt istnieje na rynku pod nazwą OXON wpisz to w youtube i sam zobaczysz :)
Jak dla mnie Cb odpada . WoOle słuchać muzyki niż jakiegoś *******enia i złapac się za kimś kto ma cb .
Wszyscy narzekają, póki nie zaczną używać. Skręcasz na krótko i nikt nie gada chyba że zapytasz auta które mijasz. Chcesz szeroko, łapiesz szeroko. Wiesz wszystko na 100 km do przodu. Kosztuje 300 zł i trzeci rok już ani raz odpukać nikt mnie nie trafił. A za kimś: raz jest zając raz go nie ma. I zreguły zawsze jak go nie ma to jest potrzebny. Umiesz liczyć, licz na siebie :P
Ale tu człowieku pierdoły wypisujesz:(
Osobiście jeszcze nie słyszałem aby było coś takiego na Polskim rynku co by zapobiegało zmniejszaniu prędkości (jammer) mierzonej przez laser, ba nawet chodź mogę się mylić ale antyradar V1 nie jest w stanie ostrzec cie za wczasu że takowa maszynka laserowa namierza.
hehe rozłożyłeś mnie tym stwierdzeniem jazdy w środku :D
To po co sie wypowiadasz jak nic nie słyszałeś .
Npisałem że są skutecznie czyli uniemożliwiają pomiar . Wystarczy
Napisałem ci suche fakty więc się nie odzywaj .
To po ch888 sie wypowiadasz jak nic nie słyszałeś
Przede wszystkim nie napisałem że NIC tylko JESZCZE a to jest różnica. Chyba że ty posiadasz jakieś konkretne info w tym to podaj je a nie piszesz ogólnikami.
Napisałem ci suche fakty więc się nie odzywaj
Jakie suche fakty? na jakiej podstawie? miałeś z tym osobiście doczynienia, byłeś przy jakiś testach jammer-ów? możesz wskazać jakiś konkretny ogólnodostępny test który to uwiarygodni?
tak moge jak bede miał czas to poszukam
Na razie masz to
http://www.autoporadnik.pl/akcesoria-do-samochodu-i-garazu/antyradar-laserowy-radar-okazal-sie-bezbronny-test-antylidaru/artyku?page=0,1
bracho1978
03-07-10, 16:48
Antyradar jest nie legalny jak policja będzie celować na pojazd i nie będzie mogła dokonać odczytu prędkości to na pewno będziesz trzymany i sprawdzany pod względem takich wynalazków , moim zdaniem jak do tej pory najskuteczniejsze jest cb radio tylko trzeba rozmawiać pytać odpowiadać a nie tylko słuchać fakt że ma wady i zalety ale antyradar tak samo nie zawsze działa tak jak należy jest drogi i nie legalny poszukaj sobie lepiej co grozi za używanie takiego urządzenia to ci się na pewno odechce a jak nie to po kontroli policji je stracisz i kasa w błoto.
to nie antyradar tylko asystent parkowania:D Auto juz z tym kupiłem a że ma efekty uboczne o których nie wiedziałem to juz nie moja wina
ShiroiTokage
06-07-10, 19:35
A może wiecie jak działa antyradar na tajniaków, znaczy tych co jeżdżą w cywilnych samochodach. ??
na nich działa tylko cb bo widerejesratory nie wysyłają żadnego promieniowania
ShiroiTokage
07-07-10, 14:50
Wydawało mi się że mają wbudowany radar. No bo jak by mierzyli prędkość. :confused:
na podstawie odczytu z licznika radiowozu , i obrazu z kamery
Żeby dokonac pomiaru musi się zrównać prędkością z pojazdem który jest nagrywany
ShiroiTokage
13-07-10, 14:35
No dobra a jak wytłumaczysz to?
http://www.youtube.com/watch?v=vrtazmGBQCc&NR=1
na podstawie odczytu z licznika radiowozu , i obrazu z kamery
Żeby dokonac pomiaru musi się zrównać prędkością z pojazdem który jest nagrywany
Może nieco to poszerzymy twoją wypowiedź:
Jest wyciągana średnia prędkość radiowozu na odcinku o ile się nie mylę 200 metrów a co za tym idzie radiowóz musi jechać szybciej niż nagrywany delikwent, natomiast jeżeli chodzi o kamerkę to policja musi mieć faktyczny dowód na popełnienie wykroczenia czyli nagranie, w tym małym pudełku nie ma żadnego urządzenia które neutralnie pozwala na zmierzenie prędkości nagrywanego pojazdu, inaczej mówiąc jest to sprzężone z prędkościomierzem radiowozu. Mówię to na podstawie tego jakie usłyszałem wypowiedzi policjantów w programie "uwaga pirat" chodź muszę przyznać że coś mi tu nie pasuje dlatego że widziałem parę filmików w których niestety nasze policmajstry nie były w stanie dogonić delikwenta a zmierzyli mu prawie 300km/h.
Pogrzebie jeszcze głębiej w tym temacie i jak się czegoś nowego dowiem to dam znać.