PDA

Zobacz pełną wersję : Brak iskry duży problem

tylus88
16-04-12, 22:29
Witam mam następujący problem moje ej2 d15b7 nie chce odpalić brak iskry.Nie mam już pomysłów co to może być.Robiłem podmianke całego aparatu zapłonowegi i kompa, przewody i świece nowe , masa jest ,prąd do aparatu dochodzi.Jakieś pomysły? bo już oglądało to 2 znajomych mechaników i rozkładaja rece :(

Van_Dal
17-04-12, 07:15
sprawdź wszystkie bezpieczniki ;]
a masa na silniku ( taki kabel do dekla zaworowego) jest ??

tylus88
17-04-12, 18:18
Bezpieczniki ok, mase też sprawdziłem i oczyściłem.Mam nowy trop znajomy mowił ze może gdzieś połączenie od czujnika halla do bodajrze modułu może być zerwane tylko nie wiem gdzie to sie łączy bo w aparacie raczej nie

Whiplash
17-04-12, 19:44
czujniki wszelkie sa w aparacie zaplonowym, wiec jak wymieniles aparat na sprawny powinno byc ok, podmien kompa najlepiej bo moze byc uwalony

tylus88
17-04-12, 22:36
Komp podmieniany razem z aparatem i dalej nic a i jeszcze dodam ,że check nie gasnie po przekreceniu stacyjki samodiagnostyki nie da rady zrobic przez to bo pali sie caly czas . Jeszcze takie pytanie czy czujnik polozenia walu(halla) jest tylko w aparacie czy moze jest jeszcze gdzies przy rozrzadzie drugi?

Whiplash
18-04-12, 03:27
tylko w aparacie, objawy jakie podajesz wskazuja na jakies odciecie zaplonu, pompa chodzi jak przekrecasz kluczyk ?? nie masz gdzies odciecia zainstalowanego bo ej2 raczej nei mial czujnika wszczasowego doodcinania paliwa i iskry podczas wypadku

Van_Dal
18-04-12, 12:39
masz wyłącznik uderzeniowy ??/ moze jest włączony
możesz zrobić samogiagnostyke,
zewrzyj kabelki i zobaczysz zacznie migać

tylus88
18-04-12, 18:36
nie mam pojecia czy mam wylacznik uderzeniowy a co do diagnostyki to nie da rady zrobic bo jak zwieram kabelki to i tak nic sie nie dzieje check jak sie swiecil to sie swieci

Whiplash
18-04-12, 19:02
jak nie raguje na diagnostyke to wskazuje na uwalony komp, bo nawt jak check sie swieci caly cas to po zmostkowaniu slacza powinien wymrugac blad ?? a wczesniej ci to zlacze dzialalo ?? moze niest gdzies ono uwalone

Van_Dal
18-04-12, 19:43
na pewno zwierasz dobre kable ??
czy check po przekręceniu kluczykiem chociaz na pół sekundy mignie ?? (tzn przekręcasz kluczyk na zapłon świeci się check, pracuje pompa paliwa, potem czy jak pompa gaśnie to chceck mignie na chwileczke?)

tylus88
18-04-12, 20:56
wlasnie komp sprawny bo podmieniany ,zlacze samodiagnostyczne wczesniej dzialalo jak nalezy ,check swieci sie caly czas nic nie miga nawet na chwileczke.Chyba trzeba bedzie do jakiegos znachora zaprowadzic bo juz nie mam sily ani pomysłów chyba zostaja posprawdzac przewody centymetr po centymetrze

Maciej86
20-04-12, 20:37
witam mam dokładnie taki sam problem samo diagnostykę próbowałem robić i też check się pali cały czas. Ja wymieniłem kopułkę i nic to nie dało. Możesz napisać jak doszło do tego że iskra zniknęła? Mi tak zrobiło jak ściągnąłem fajkę ze świecy na pracującym silniku:/

Van_Dal
20-04-12, 23:02
Maciej86
ujarałeś cewkę ;]
wymień i po sprawie

Maciej86
08-05-12, 22:16
Cewka wymieniona wszystko działa dzięki za pomoc:)

ligen
21-08-12, 16:02
i jak tam poradziles sobie z tym problemem? bo ja mam identyczne objawy. wymieniony aparat podmieniane nawet kable bo myslem ze kable sie skonczyly. kreci a nie ma iskry

Van_Dal
21-08-12, 21:26
kostka koło aparatu zapłonowego bądź przekaźnik 12V po stacyjce jakiś
podaj na grubY CZARNO BIAŁY BĄŹŹ CZARNO ŻÓŁTY KABEL SYGNAŁ 12v