Zobacz pełną wersję : Dziwne objawy po wyczyszczeniu silniczka krokowego
Witam , mam pewien problem z moja honda 1.4i 95r (d14a2) jakis czas temu zaczely strasznie falowac obroty na biegu jałowym skakały z 800 na 250 i tak kilka razy pod rzad , poczytalem troche na forum , przeanalizowalem i doszedlem do wniosku ze sprobuje przeczyscic silniczek krokowy. wyczyscilem wszystko tak jak pisaliscie na forum , zrobilem reset komputera i teraz wsumie juz sam nie wiem czy nie jest jeszcze gorzej. Niby teraz juz nie skacze caly czas 800 - 250 tylko teraz spadnie do 250 przytrzyma chwile i sie podniesie ale tez teraz czesto jak spadnie do 250 to gasnie silnik nie wiem co moze byc tego powodem ??
Witam , mam pewien problem z moja honda 1.4i 95r (d14a2) jakis czas temu zaczely strasznie falowac obroty na biegu jałowym skakały z 800 na 250 i tak kilka razy pod rzad , poczytalem troche na forum , przeanalizowalem i doszedlem do wniosku ze sprobuje przeczyscic silniczek krokowy. wyczyscilem wszystko tak jak pisaliscie na forum , zrobilem reset komputera i teraz wsumie juz sam nie wiem czy nie jest jeszcze gorzej. Niby teraz juz nie skacze caly czas 800 - 250 tylko teraz spadnie do 250 przytrzyma chwile i sie podniesie ale tez teraz czesto jak spadnie do 250 to gasnie silnik nie wiem co moze byc tego powodem ??
a moze nie pali Ci na wszystkie cylidry? moze to byc spowodowane zaplonem albo swiecami chyba zw tylko na jalowym to robi
swiece byly wymieniane jeszcze przed czyszczeniem silniczka bylo troskze lepiej ale nie dluzej niz dzien.. Tak robi sie tak tylko ja jałowym teraz po wyczyszczeniu spadnie do 250 trzyma kilka sekund nawet i potrafi zgasnac :(
witam ponownie dzis bylem u mechanika i stwierdzil ze silniczek jest do wymiany ale teraz tu jest problem bo nigdzie nie mozna dostac zamiennika jakiegos tylko wszedzie uzywane sa :( wiec zostaje mi tylko servis hondy ?? tylko ze tam pewnie cena bedzie wieksza. i czy wie ktos czy od innego modelu silnika pasuje ten krokowy ??