PDA

Zobacz pełną wersję : Korozja miski olejowej

dziku06
15-04-12, 13:32
Witam koledzy. Moja miska jeżdżąca od nowości w ej9 d14a4 posiada liczne ślady korozji. Nie jest może cała w rdzy, lecz są takie małe ale często występujące wżery. Przy wymianie oleju chciałbym ją doprowadzić do porządku. Wiadomo oszlifować ją, podkład i co na to???? Hammerite?
Mam też pytanie dotyczące uszczelki miski. Połączenie silnik-miska jest suchutkie więc i uszczelka jest ok, czy uszczelki moge po rozkręceniu, oczyszczeniu użyć jeszcze raz???? z góry dzięki za info.

Skwaromir
15-04-12, 13:40
podkład i co na to???? Hammerite?
Hmm może Vht...

oczyszczeniu użyć jeszcze raz
Jak by była w dobrym stanie to Ja bym wsadził.

bont
15-04-12, 14:35
jeśli miska nie była ruszana od nowości to przypuszczam że będzie zparciała i ztwardniała, ale jak nie i nie porwie sie po ściągnięciu to śmiało możesz zakładać, dla pewności zawsze można liznąć silikonem. A co do malowania to raczej hameride nie bardzo bo on nie na temperatury, raczej tak jak kolega wyżej pisze jakiś vht albo coś podobnego na temperatury. Profi bylo by proszkowo bo takim sprayem to zdaje sie że może to szybko zejść.

klusek
15-04-12, 16:03
Ja malowałem miskę na samochodzie. Oczyściłem szczotką drucianą na wiertarce później odtłuściłem i trzy warstwy hammerite malowane pędzlem i już dwa lata spokoju. Trzeba tylko odkręcić wydech i osłonę żeby był dobry dostęp.