Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : usunięcie tylnej wycieraczki EG

Jarek104
14-04-12, 21:01
Zabierał się juz ktoś za taka operację? Jest jakis patent na zamykanie tylnej szyby po zdemontowaniu obudowy i silniczka od wycieraczki?
Chodzi o V gen HB. Robię sobie torówkę i tylna wycieraczka jest jednym ze "zbednych" elementów.. Jak rozwiazać zamykanie klapy?

Shady
16-04-12, 14:05
Raczej nie ten dział.

Jarek104
16-04-12, 14:21
a co to jak nie styling? Przecież nie swap ani układ jezdny...

Provokator
18-04-12, 21:13
pamietam ze byly kiedys takie zaslepki specjalne ... sama ta kulka taka zamiast calej wycieraczki itp

napisz w dziale kupie to mozliwe ze ktos bedzie mial , bo było kiedys

sivy
19-04-12, 00:49
chyba nie rozumiecie pytania:D

W silniczku jest takie śmieszne ucho które wchodzi w zamek i zatrzaskuje sie klapa. Po wyjęciu silniczka i jego obudowy nie ma tego ucha. Chyba tu lezy problem. Zaslepka to poprostu zaślepka z gwintem żeby silniczek miał się czego trzymać.

Son - Goku
19-04-12, 10:28
Tu widnieje spinka z gwintem ale plastikowa

Wiem że jest,tylko nie mogę znaleść metalowej.

Np. W moim modelu civic 5D 97r są "spinki metalowe z uszczelką, która mocuje 3-cie światło stop na tylnej szybie.

A tu foto podglądowe jak to może wyglądać

http://img07.allegroimg.pl/photos/oryginal/22/33/79/23/2233792324

Tomeszek
19-04-12, 10:39
ale nie o to chodzi, czytajcie ludzie ze zrozumieniem.
do autora: w poprzednim takim samym temacie (nie wiem dlaczego drugi utworzyłeś) napisałem Ci coś na ten temat. były spinki/zaczepy mocowane do burty w celu zamknięcia szyby...

thompson17
20-04-12, 20:53
chyba nie rozumiecie pytania:D

W silniczku jest takie śmieszne ucho które wchodzi w zamek i zatrzaskuje sie klapa. Po wyjęciu silniczka i jego obudowy nie ma tego ucha. Chyba tu lezy problem. Zaslepka to poprostu zaślepka z gwintem żeby silniczek miał się czego trzymać.
nie masz racji :)
ja ostatnio usunąłem wycieraczke, odkręcając silnik od wycieraczki ucho do zamka zostaje. a jako zaślepke wykorzystałem zaślepke która mi została jak załozyłem uchwyt otwierania szyby :)

sivy
20-04-12, 23:28
Jest jakis patent na zamykanie tylnej szyby po zdemontowaniu obudowy i silniczka od wycieraczki?
czy pyatnie trzeba pisac drukowanymi literami czy rózowym kolorem aby umieć je przeczytac?

Tomeszek
21-04-12, 08:59
a tak swoją drogą wyjęcie silniczka wycieraczki nie ma nic do tego że klapa nie będzie się zamykała, tutaj ważna jest obudowa z zaczepem... więc jedyna opcja to zostawienie jej bądź załatwienie zapinek o których juz wspomniałem... na pewno się na forum ktos znajdzie kto takie coś ma u siebie więc fajnie jakby dał jakies info!

thompson17
21-04-12, 14:12
ok, tylko po cho lerę zdejmować nawet ten kawałek blachy który trzyma zatrzask zamka? bez przesady...
jak Jarek wymyślasz to kombinuj...

sivy
22-04-12, 19:07
nie wiem czy po cholere czy po grype ale pytanie jest pytaniem. Albo znamy odpowiedz albo nie. ;)