Zobacz pełną wersję : usunięcie tylnej wycieraczki EG
Zabierał się juz ktoś za taka operację? Jest jakis patent na zamykanie tylnej szyby po zdemontowaniu obudowy i silniczka od wycieraczki?
Chodzi o V gen HB. Robię sobie torówkę i tylna wycieraczka jest jednym ze "zbednych" elementów.. Jak rozwiazać zamykanie klapy?
a co to jak nie styling? Przecież nie swap ani układ jezdny...
Provokator
18-04-12, 21:13
pamietam ze byly kiedys takie zaslepki specjalne ... sama ta kulka taka zamiast calej wycieraczki itp
napisz w dziale kupie to mozliwe ze ktos bedzie mial , bo było kiedys
chyba nie rozumiecie pytania:D
W silniczku jest takie śmieszne ucho które wchodzi w zamek i zatrzaskuje sie klapa. Po wyjęciu silniczka i jego obudowy nie ma tego ucha. Chyba tu lezy problem. Zaslepka to poprostu zaślepka z gwintem żeby silniczek miał się czego trzymać.
Son - Goku
19-04-12, 10:28
Tu widnieje spinka z gwintem ale plastikowa
Wiem że jest,tylko nie mogę znaleść metalowej.
Np. W moim modelu civic 5D 97r są "spinki metalowe z uszczelką, która mocuje 3-cie światło stop na tylnej szybie.
A tu foto podglądowe jak to może wyglądać
http://img07.allegroimg.pl/photos/oryginal/22/33/79/23/2233792324
ale nie o to chodzi, czytajcie ludzie ze zrozumieniem.
do autora: w poprzednim takim samym temacie (nie wiem dlaczego drugi utworzyłeś) napisałem Ci coś na ten temat. były spinki/zaczepy mocowane do burty w celu zamknięcia szyby...
thompson17
20-04-12, 20:53
chyba nie rozumiecie pytania:D
W silniczku jest takie śmieszne ucho które wchodzi w zamek i zatrzaskuje sie klapa. Po wyjęciu silniczka i jego obudowy nie ma tego ucha. Chyba tu lezy problem. Zaslepka to poprostu zaślepka z gwintem żeby silniczek miał się czego trzymać.
nie masz racji :)
ja ostatnio usunąłem wycieraczke, odkręcając silnik od wycieraczki ucho do zamka zostaje. a jako zaślepke wykorzystałem zaślepke która mi została jak załozyłem uchwyt otwierania szyby :)
Jest jakis patent na zamykanie tylnej szyby po zdemontowaniu obudowy i silniczka od wycieraczki?
czy pyatnie trzeba pisac drukowanymi literami czy rózowym kolorem aby umieć je przeczytac?
a tak swoją drogą wyjęcie silniczka wycieraczki nie ma nic do tego że klapa nie będzie się zamykała, tutaj ważna jest obudowa z zaczepem... więc jedyna opcja to zostawienie jej bądź załatwienie zapinek o których juz wspomniałem... na pewno się na forum ktos znajdzie kto takie coś ma u siebie więc fajnie jakby dał jakies info!
thompson17
21-04-12, 14:12
ok, tylko po cho lerę zdejmować nawet ten kawałek blachy który trzyma zatrzask zamka? bez przesady...
jak Jarek wymyślasz to kombinuj...
nie wiem czy po cholere czy po grype ale pytanie jest pytaniem. Albo znamy odpowiedz albo nie. ;)