PDA

Zobacz pełną wersję : Urwane kable od wysokotonowek...pb l6c:(

wydma8
10-07-07, 23:43
Witam, kupilem ostatnio zestaw pb l6c i niestety urwaly sie kable przy tweterach, czy mozna jakos plastiki przy tweetrach wyciagnac aby byla mozliwosc przylutowania kabli, meczylem sie juz troche, ale za cholere nie umie ich odkrecic czy wyciagnac:) kable urwaly sie przy samym plastiku, chyba wiecie jak te tweetki wygladaja, probowalem podwazyc i nic...

Zastanawiam sie czy nie oddac tego na gwarancje, co o tym sadzicie, te kable od tych pb sa po pierwsze do maku a po drugie jak sie urwa to glosniczek jest tak zabudowany ze za cholere nie mozna nic z tym zrobic...chyba:(

Prosze o pomoc, moze ktos mial podobny problem.

Dzieki i pozdro

Edit by Tieesto
Nie przeklinamy! nawet w obcym języku!

Lynx
11-07-07, 09:56
Ja mialem to samo.

Przy wkladaniu ich w trojkaty, po zaszpachlowaniu i zamknieciu prac kabel sie urwal. Myslalem ze mnie krew zaleje, na gwarancji nie moglem oddac, bo mialem juz go w trojkacie, zamknietego i gotowego do montazu.

Co wiecej jak poszedlem do znajomego elektryka/elektronika, czlowiek zlota raczkam, prubowal mi to przylutowac, a obudowy nie mogl sciagnac. Lutownica wypalal wiekszy otwor kolo kabla w plastiku i lutowal. Jednak to tez nie pomoglo bo kabel slabo sie trzymal i ciagle sie urwal.

Wyjsciem okazalo sie wycinanie nozykiem do papieru plastiku kolo kable, odsloniecie jego kawalek (lutownica on sie potrafil lozpuscic) i wtedy przylutowanie. Wyrwe po wyciaciu zaszpachlowale i pomalowalem na czarno tak ze nawet nie bylo nic widac.

Wiem ze rozwiazanie dosc extremalne, ale nie mialem innego wyjscia.

Moze ktorys z naszych specow od car audio zaproponuje rozsadniejsze rozwiazanie.

ParanojA
12-07-07, 09:24
Zrobilbym cos podobnego jak Lynx.
Trzeba fizycznie rozebrac obudowe. Obojetnie w jakim stopni i obojetnie w jaki sposób. Innego wyjscia nie ma.