Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Hania nie chce odpalić

darex9
10-07-07, 22:44
Witam opisze problem od początku.W ostatnia sobotę bylem u mechanika wymienić olej, filtr oleju, pasek rozrządu i napinacz paska ( standard) . Po odbiorze wszystko było ok,aż do dzisiaj.Na początku skakały obroty w przedziale 900 do 1500 gdy wracałem z pracy i stałem na światłach co światła to inne wskazania. Po obiadku poszedłem do Hani odpaliłem troszku ją przegazowałem poogladałaem przewody wysokiego napiecia i Hania zgasla sama od siebie bez mojej ingerencji. Odpalenie na hol tez nie poskutkowało. Czy powodem moze jakies niedopatrzenie przez mechanikow podczas wymiany paska rozrzadu

Z góryu dzieki i pozdrawiam

marcov
10-07-07, 23:04
falujace obroty to najczesciej wina silniczka krokowego ktory odpowiada za ilosc obrotow na jalowym ( wyciagnij i przeczysc) , choc to nei wiele ma wspolnego z wymiana rozrzadu wiec byc moze zbieg okolicznosci. Odpalanie "na hol" nie jest najlepszym pomyslem, oby pasek sie nie "zmeczyl" bo wtedy odpalenie bedzie niemozliwe - sprawdz czy jest paliwo podawane i czy jest iskra - w polaczeniu z dobrze ustawionym rozrzadem musi zaowocowac praca

darex9
10-07-07, 23:12
Dzięki za podpowiedzi jutro sprawdzę podawanie paliwa i iskrę a jak z tym będzie ok to odwiedzę mojego mechanika od paska i nie zbada Hanie co jej dolega

Dzięki i pozdrawiam

EDIT : Wymiana aparatu zapłonowego rozwiązała problem.