Zobacz pełną wersję : d15b2 90KM?
mateusz991
14-04-12, 00:41
Witam.
Posiadam honde civic d15b2 90KM LPG.
I mam pytanie. Czy wasze takie same seryjne hanie tez tak powoli sie zbieraja?
Wczesniej mialem Kadetta (opel) 1.4 LPG 60KM i do setki zbieral sie w 15 sek, a moja hania 90KM rowniez do 100km/h zbiera sie w 15 sek. Czy to normalne?
Pusty Kadett wazyl 960KG
Pusta Hania wazy 1060 w dowodzie + jakies 3kg szpachli. ;)
Czy stozkowy filtr powietrza bez przeprogramowania komputera moze miec jakis wplyw?
Myslalem ze jak kupie samochod +30KM to bede czul roznice. A tu tak Ło :P
Mialem wydmuchana uszczelke pod glowica ale zostalo to naprawione i nic. zadnego przyrostu mocy ^^
Co w niej jest nie tak? Czy ten typ po prostu tak ma? :)
Co w niej jest nie tak? brakuje jej wielopunktowego wtrysku paliwa
Może za nisko kręcisz, przyzwyczajenia z opla?
D15B2 naprawdę daje radę, nie chciałem innego auta...aż do mojego dzwonu...ciesze się że mam teraz EK3 ale ciągle dobrze wspominam jajko...skrzynia duży minus ale planuje zmienić....ale EKO *****ISTE!!!kręc hanke pod 7tyś a zobaczysz różnice....das opyl...nigdy więcej...tylko Honda!
pokręc na benzynie ;]
i założę się że gaziarze wstawili Ci jakąś zasraną zwężkę w dolot ;]
wywal gaz i ciesz się 90 KM :D
moja hania 90KM rowniez do 100km/h zbiera sie w 15 sek
albo coś jest nie tak z Tobą albo z samochodem
mówie zwężka w dolocie :) gaz założony na chama
cos jest nie tak z Twoja Hania, bo takie d15b2 potrafi naprawde fajnie przyspieszac i miec czasy do 100 nawet ponizej 10s (minimalnie ponizej oczywiscie).
Raczej napewno zwezka szwagier ma to samo w d14 strasznie mu to chodzi na gazie przez ta wlasnie zwezke a kazdy kto jezdzil jajkiem z tym silnikiem wie ze takiego kadeta robi jak chce :D
Moja tez na gazie ledwo idzie, nawet boję się wyprzedzać :)
Mam d15b2 (bez gazu)w sedaniku i te 90 km daje rade.Też uważam że do 100km/h nie potrzeba więcej niż 10sek. ale żeby przyspieszył trzeba kręcić powyżej 3500 obr.
wojtas0010
14-04-12, 22:02
nie zadna zwezka tylko mikser;) wywal mikser wstaw BLOS'a wyreguluj wszystko dobrze i ciesz sie moca;)
Marcin1792
16-04-12, 12:57
Potwierdzam, coś masz nie tak. Moje d15b2 eg zbiera się na pewno poniżej 15
wilkucivic
15-05-12, 14:26
przylacze sie :D
mam tez hanie d15b2 to chyba jakies bajki kolega pisze :D albo cus nie ten tego z twoja hania bo moja na beznynie to wariat przy tej mocy
Seria D15B2 w budzie HB na 13 kołach stoperowe 10 do setki spokojnie powinna robić, sprawdzone. Moja teraz z 4-2-1, bez kata i z wkładką simoty ostatnio jechała delikatnie z przodu przed D15B7 w coupe. 15 sekund to coś nie tak, a jeszcze dla rozczarowania 100 km/h na liczniku to wcale nie jest rzeczywiste 100 km/h. :p
Seria D15B2 w budzie HB na 13 kołach stoperowe 10 do setki spokojnie powinna robić, sprawdzone. Moja teraz z 4-2-1, bez kata i z wkładką simoty ostatnio jechała delikatnie z przodu przed D15B7 w coupe. 15 sekund to coś nie tak, a jeszcze dla rozczarowania 100 km/h na liczniku to wcale nie jest rzeczywiste 100 km/h. :p
No dokładnie 91 km/h tyle pokazał laserowy miernik panów policjantów przy ponad 100 na moim liczniku :D ;D he ...
moja hanka na LPG śmiga tak samo jak na benzynie ... kwestia regulacji bo nie którzy skręcają gaz do minimum !
a czy nie jest tak że jak zwężka jest w dolocie to i tak tak samo idzie na gazie jak na benzynie ? Tyle że słabiej niż bez instalacji. Seria wg danych robi 9,7
a czy nie jest tak że jak zwężka jest w dolocie to i tak tak samo idzie na gazie jak na benzynie ? Tyle że słabiej niż bez instalacji. Seria wg danych robi 9,7
nie mam pojęcia ale moja hanka nie ma muła ;p ciut minimalnie szybciej wkręca się na benzynie .. jak ktoś nie wymienia świec, filterka gazu i kabelków zapłonowych ;p to ma muła ;D zrobiłem to zaraz po kupnie i auto nie do poznania !