Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wymiana anteny w Hondzie Civic EG3.

HondaPL
13-04-12, 23:25
Miałem starą połamaną antenę więc postanowiłem kupić nową od EG4 w idealnym stanie. Przy montażu natrafiłem na spory problem. O ile stara antena po 10 minutach wyszła tak nowe nie za bardzo potrafię włożyć. Próbowałem przeciągnąć kabel drutem, ale wchodzi tylko do 3/4, a potem się blokuje. Wymieniał ktoś z was antene i miał taki sam problem ? Macie jakieś porady, foto poradnik. Czy tam na samym końcu nie ma czasami jakiś pianek, które to blokują ? Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. :)

Inside4
14-04-12, 20:38
Ja puściłem kabel do środka pod osłoną słupka, a stary zostawiłem.

HondaPL
14-04-12, 21:26
Też o tym myślałem, ale w końcu się udało. Kilkaset prób przełożenia tam druta, który później pociągnie mi przewód od anteny i w końcu się udało. Tam musi być jakieś zagięcie bo miejsca na 100% nie brakuje w tym kanale na przewód. ;)

Mam nadzieje, że nigdy więcej nie będę musiał się w to bawić. Straciłem na to 4 godziny.

walusb
14-04-12, 21:50
Tak dla potomnych;)
Podczas demontażu starej antenki należy do przewodu przyczepić jakiś kabelek lub sznurek i za jego pomocą wprowadzić nowy przewód antenowy.
Od cała filozofia a czas montażu skracamy do około 30 minut.
Pozdrawiam

HondaPL
14-04-12, 23:31
Oj nie zawsze jest to możliwe. W moim przypadku kabel od anteny po prostu zaklinował się gdzieś tam w środku i po prostu pękł. Ale nie ma się co dziwić gdybym był kablem i siedział w Hondzie 16 lat też by mi się nudziło i zaczął bym coś kombinować po czym przy wymienianie na lepszy model zaczął bym się buntować i nie chciał wyjść. :D