PDA

Zobacz pełną wersję : Tarcie w przednim kole

berserker1
13-04-12, 18:58
Podczas skrętu w prawo w przednim lewym kole słychać tarcie. Nie jest to tarcie metaliczne tylko takie jakby opona tarła o coś. Przeguby są OK. Wahacz niedawno wymieniany. Objaw ten występuje tylko przy skręcaniu w prawo. Podczas jazdy prosto i w lewo nie ma żadnego tarcia. Może ktoś miał taki problem i wie co to może być?

MikeFoto
13-04-12, 19:04
Auto obniżone? Kiedy trze? Przy pełnym skręcie, lekkim?

Zobacz czy osłona pod silnikiem, która jest mocowana wewnątrz nadkola się nie odpięła.

berserker1
13-04-12, 19:06
Nic nie obniżone. Opony seryjne. Osłona trzyma się dobrze. Trze przy dość mocnym skręcie tylko w prawo.

skorpion7
13-04-12, 22:15
Jak byś trochę poszukał znalazłbyś wątek założony przeze mnie z tym samym problemem.

berserker1
21-04-12, 17:44
Byłem na stacji diagnostycznej - gościu nie wie co to może być. Mówi że to nie może być łożysko ani klocki.Przeguby OK wahacze OK Niby poodginał te osłony tarcz na moją sugestię, ale przy mocnym skręcie w prawo dalej coś trze. Nie wiem co z tym robić - czy samemu jeszcze raz odkręcać koła i patrzeć na te osłony czy olać to.

skorpion7
21-04-12, 22:35
Ja bym na twoim miejscu sam odkrecil koła i sprawdził te osłony. Mechanik jak to mechanik najchętniej namówił by na wymianę paru części i tyle.

dudi189
21-04-12, 22:49
u mnie było to samo gdy wjechałem w kałuże, a że te osłony to prawie sama rdza wyginają się w każdą stronę nawet przez uderzającą ją wodę, nawet kół nie zdejmuj, skręć kierą do oporu i bez zdejmowania rękę tam włożysz albo przez fele jak da radę :) ja musiałem odgiąć w dolnej części

przemek190188
21-04-12, 22:56
daj znać o to było

anticorr
22-04-12, 06:57
U mnie było identycznie, osłona hamulców, nawet się nie bawiłem z tym kawałkiem rdzy tylko od razu ją wywaliłem.