PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z hamulcami po odpowietrzeniu.

michalstw
13-04-12, 13:47
Witam, mam problem z moim eg3. W sobote odpowietrzalem hamulce stara metoda ( od tylu do przodu) i mam problem z hamlucami. Nie sa juz one takie "ostre" jak wczesniej. Sciagnolem sobie ksiażke sam naprawiam honda civic i poczytalem troszku i odpowietrzylem zgodnie z manualem ale problem pozostaje ten sam. Hamulec tak jakby byl zapowietrzony (lecz w ukladzie nie ma ani bombelka powietrza) Co moze byc przyczyna tak slabych hamulcow? Pragne powiedziec ze pedal raz jest wyzszy raz niższy ( przynajmniej mi sie tak zdaje) Z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam.

lukasz-lukasz
13-04-12, 18:25
Tylko odpowietrzałeś czy wymieniałeś coś?

michalstw
13-04-12, 18:51
Tylko odpowietrzane bylo : )

klusek
13-04-12, 20:34
Sprawdź czy nie ma potrzeby rozkręcenia regulatorów w szczękach hamulcowych, trzeba zrobić tak żeby bęben wchodził ciasno ale koło ma się obracać w miarę lekko.

Sheiva
13-04-12, 23:52
Ale co, przed odpowietrzaniem było dobrze, a dopiero po słabiej hamuje ?
Czy właśnie chciałeś odpowietrzyć, bo już wcześniej słabo hamowało ?

lukasz-lukasz
14-04-12, 09:25
I po co odpowietrzałeś skoro hamowało dobrze ?! :D Skoro wcześniej hamowało poprawnie, a po 'odpowietrzeniu' hamuje źle to albo Ci się coś wydaje/wydawało albo je zapowietrzyłeś :)

michalstw
14-04-12, 09:30
No wlasnie mi sie nie wydaje bo sam pedał wchodzi bardziej w podloge. Wczesniej bylo nawet tak ze jak go odpalilem i jechalem z mala predkoscia dalem po hamulcach i stoje w miejscu odrazu ( slyszalem ze niektore przypadki tak mialy) a pozniej po kilku km robil sie normalny ale tez byl mocny. A odpowietrzalem bo zmieniany plyn byl

lukasz-lukasz
14-04-12, 10:15
no to przecież pytałem się wyżej czy coś zmieniałeś... jaki płyn został zalany?

michalstw
14-04-12, 11:51
A no to sorki nie doczytalem, wlany zostal dot 3