Zobacz pełną wersję : montaz alarmu w civic 6 gen
witam, mam pytanie do osób ktore instalowały sobie alarm lub centralny zamek w aucie, otóz mam problem z namierzeniem wiazki i przewodu idacego od włacznika otwatrych drzwi, wg schematu powinien byc zielony, ale na tym przewodzie zawsze jest masa bez znaczenie czy drzwi sa otwarte czy zamkniete, moze ktos spotkał sie z podobnym problemem
a drugie moje pytanie to czy ktos wie jak sie rozpiera te wtyczki, tak aby mozna było wyjac jeden przewód z wtyczki?, chodzi o to aby sie tam podlutowac z kierunkami, bo nie chce rozcinac orginalnych kabli, no chyba ze ktoś podpowie lepszy sposób podpiecia sie pod kierunkowskazy??
zdjecie wtyczki w załczniku, niestey z telefonu, to białe cos juz sciagnełem, ale niestety kable nadal sie trzymaja w srodku :(
pozdrawiam
http://img.hotjpg.pl/2007-07/8e1d2787a9c671da97ff04bca5f38d64.jpg
chodzi o te zielona wtyczke
Użyj szybkozłączek. W sklepie motoryzacyjnym pokażą Ci jak je użyć.
Nie trzeba rozcinać przewodów i jest to rozłączalne.
Użyj szybkozłączek. W sklepie motoryzacyjnym pokażą Ci jak je użyć.
Nie trzeba rozcinać przewodów i jest to rozłączalne.
profi montaż polega na zlutowaniu każdego połączenia, samo skręcenie (połączenie) gdzie kontakt następuje przez dotyk przewodów po pewnym czasie moze zaśniedziec i będzie alarm wariował albo przestanie to wszystko chodzić. Przewodów nie musisz rozcinać ale mozesz zdjąć izolację, połączyć w tym miejscu przewód i wszystko zlutować. Potem izolacja i jest pewne że będzie OK
witam, mam pytanie do osób ktore instalowały sobie alarm lub centralny zamek w aucie, otóz mam problem z namierzeniem wiazki i przewodu idacego od włacznika otwatrych drzwi, wg schematu powinien byc zielony, ale na tym przewodzie zawsze jest masa bez znaczenie czy drzwi sa otwarte czy zamkniete, moze ktos spotkał sie z podobnym problemem
Sorry za odswiezanie starego tematu, ale mam ten sam problem tyle ze w 5gen :( Moze ktos pomoc?
grube zielone z kolorowym paskiem, zazwyczaj czerwonym
grube zielone z kolorowym paskiem, zazwyczaj czerwonym
A gdzie go szukac?
witam chcialbym sie podpiac pod temat aby nie zakaldac nowego o podobnym watku mianowicie jak podpiac 2 plusy wychodzace ze sterownika centralki pod swiatla awaryjne coby przy zamknieciu i otworzeniu auta mrugaly?
dwa plusy z jakiego sterownika? Opisz dokładnie o co chodzi, bo niestety nie wywróżę
napisze all po kolei, nie cchaelm zakaldac alarmu bo bylem zainteresowany zamykaniem auta z pilota, po wtepnych ogledzinach dowiedzialem sie ze musze dolozyc silownik bo honbda takowego nie posiada, wiec zrobilem to dalszym etapem bylo zakupienie sterownika centralnego zamka i modulu domykania szyb. oczywiscie troche przedobrzylem swoje umiejetnosci i modulu od szyb jeszcze nie podlaczylem bo nie mam schematu kostki panelu sterowania otwieraniem szyb, (jesli ktos by mi go uzyczyl to z bede wdzieczny)
do sedna, ze sterownika od centralnego zamka wychodza dwa brazowe kabelki na ktorych wedle schematu jest "+" wiec jak i gdzie najlepiej je podlaczyc aby w momencie zamykania i otwierania auta dawaly znac o sobie swiatla awaryjne
jeden zostawiasz niepodłączony (końcówka zaizolowana)
A drugi podłączasz do wyłącznika świateł awaryjnych. Weź miernik albo próbnik i zobacz na którym kablu po włączeniu awaryjnych pojawia Ci się "+". Do tego kabla podłącz ten brązowy.
Moduły domykania są różne. Żeby coś pomóc musisz napisać jaki masz moduł. MPW-2?