PDA

Zobacz pełną wersję : o co chodzi z tymi plastrami?

dsdamian
12-04-12, 21:42
o co chodzi z tymi plastrami?
chodzi o takie na lampach:
http://motokiller.pl/4791/Drift-poziom-hard

często widywane w drifcie, albo tuningu BMW gdzie na lampach są czarne XX

oświećcie mnie błagam bo spać nie moge :confused:

ygor
12-04-12, 22:24
teoretycznie naklejki na lampach są po to żeby się szkło nie rozsypywało po torze

Dario022
13-04-12, 21:12
ta na bank bo taki kawalek izolacji cos da przy dzwonie.... wydaje mi sie ze to jest po to, ze na torze moze byc zakaz uzywania lamp i ludzie wlasnie je zaklejaja jako nie dzialajace.

klusek
13-04-12, 21:31
Potwierdzam, lampa zaklejona czarnym krzyżem oznacza że nie działa lub nie będzie używana.

thompson17
13-04-12, 21:38
bo nawet gdyby sie ją włączyło tak zaklejoną to i tak by nie świeciła prawidłowo :)

dsdamian
14-04-12, 17:27
lampa zaklejona czarnym krzyżem oznacza że nie działa lub nie będzie używana.

no dobra, ale na co komu ta informacja?

to tak jakbym miał sobie dajmy a to zepsute halogeny zakleić krzyżykiem, tylko dlatego że mi sie zepsuły.

Dario022
15-04-12, 14:42
dsdamian a czy ty umiesz czytac ze zrozumieniem?

na torze moze byc zakaz uzywania lamp i ludzie wlasnie je zaklejaja jako nie dzialajace.

a druga opcja w starych samochodach widzialem tez zaklejane lampy. moze wlasnie dlatego ze nie maja homologacji i zeby kontrola policji sie do nich nie przyczepila?

dsdamian
15-04-12, 15:23
chyba jakaś pomroczność jasna mnie dopadła hehe, fakt

karmel
21-04-12, 14:21
a druga opcja w starych samochodach widzialem tez zaklejane lampy. moze wlasnie dlatego ze nie maja homologacji i zeby kontrola policji sie do nich nie przyczepila?

Jeśli jakiekolwiek światła są niesprawne, to pojazd nie może być dopuszczony do ruchu, takie zaklejanie nie wchodzi w gre... Jeśli masz halogeny a nie masz do nich wiązki, i nie działają to z punktu widzenia prawa nie powinieneś z nimi jeździć, ponieważ są niesprawne. Teoretycznie też nie dostaniesz przeglądu...

Dario022
22-04-12, 00:42
w naszym posranym kraju tak jest :) na zachodzie nie ma nawet takiej opcji :)