Zobacz pełną wersję : o co chodzi z tymi plastrami?
o co chodzi z tymi plastrami?
chodzi o takie na lampach:
http://motokiller.pl/4791/Drift-poziom-hard
często widywane w drifcie, albo tuningu BMW gdzie na lampach są czarne XX
oświećcie mnie błagam bo spać nie moge :confused:
teoretycznie naklejki na lampach są po to żeby się szkło nie rozsypywało po torze
ta na bank bo taki kawalek izolacji cos da przy dzwonie.... wydaje mi sie ze to jest po to, ze na torze moze byc zakaz uzywania lamp i ludzie wlasnie je zaklejaja jako nie dzialajace.
Potwierdzam, lampa zaklejona czarnym krzyżem oznacza że nie działa lub nie będzie używana.
thompson17
13-04-12, 21:38
bo nawet gdyby sie ją włączyło tak zaklejoną to i tak by nie świeciła prawidłowo :)
lampa zaklejona czarnym krzyżem oznacza że nie działa lub nie będzie używana.
no dobra, ale na co komu ta informacja?
to tak jakbym miał sobie dajmy a to zepsute halogeny zakleić krzyżykiem, tylko dlatego że mi sie zepsuły.
dsdamian a czy ty umiesz czytac ze zrozumieniem?
na torze moze byc zakaz uzywania lamp i ludzie wlasnie je zaklejaja jako nie dzialajace.
a druga opcja w starych samochodach widzialem tez zaklejane lampy. moze wlasnie dlatego ze nie maja homologacji i zeby kontrola policji sie do nich nie przyczepila?
chyba jakaś pomroczność jasna mnie dopadła hehe, fakt
a druga opcja w starych samochodach widzialem tez zaklejane lampy. moze wlasnie dlatego ze nie maja homologacji i zeby kontrola policji sie do nich nie przyczepila?
Jeśli jakiekolwiek światła są niesprawne, to pojazd nie może być dopuszczony do ruchu, takie zaklejanie nie wchodzi w gre... Jeśli masz halogeny a nie masz do nich wiązki, i nie działają to z punktu widzenia prawa nie powinieneś z nimi jeździć, ponieważ są niesprawne. Teoretycznie też nie dostaniesz przeglądu...
w naszym posranym kraju tak jest :) na zachodzie nie ma nawet takiej opcji :)