Zobacz pełną wersję : sprzęgła - jakie do jakich celów
Elo.
Ponieważ dużo osób ostatnio pytało tutaj, i na innych forach może warto by było założyć temat o sprzęgłach i tylko i nich czyli jakie są dobre do jakich silników , jakich firm , które sie sypia po 30k km itd ... Sprzęgieł teraz jest mnóstwo , w dodatku można tez przytargać nonamy z ebaya ...
oczywiście mile widziane opinie używających którzy wymienili oraz ceny ...
jeśli topic sie nie przyda to proszę moda o wywalenie.
Pozdro.
wg. mnie tylko exedy, naprawde bardo dobre sprawdzone sprzegła.
ma ktos ACT ? jak sie sprawuja ?
zmieniam srednio 10 sprzegiel/miesiac
do normalnych aut i normalnej jazdy polecam sachs
-Do streetu polecam ACT z organiczna tarcza i najmocniejszym dosciskiem
-Do hondy powyzej 200PS polecam juz spieki 6 padowe
-Ja osobiscie latam na 6 padowym spieku z najmocniejszym dociskiem (kit ACT) producent szacuje jego mozliwosci na >500PS, co prawda pedal jest dosc sztywny ale nie ma wiekszych problemów..
Co do exedy to tylko te ktore sa produkowane w USA, te robione w europie to szit
a moze mi ktoś powiedzieć czy Daikin Clutch to jest to samo co Exedy?
Amerykanie polecają takie marki:
ACT, Clutchmasters, Competition Clutch, Exedy
No i mam jeszcze pytanie, mam silnik 1.5 sohc bez turba więc mocy nie ma wysokich, kupilem sprzęgło sportowe stage4, nie celowo wybrałem stage4, kupiłem dlatego bo była okazja, no i teraz pytanie brzmi czy jazda na takim sprzęgle na silniku z niedużą mocą będzie bardzo uciążliwa? może mi ktoś to jakoś opisze bo nie moge sobie tego wyobrazić :D jeżeli naprawde bedzie lipa to nawet tego sprzegla nie zakładam tylko sprzedam i kupie jakies stage 1 albo 2
pozdro
temat o sprzeglach w dziale uklad jezdny...
a AISIN jak stoi, do normalnej jazdy dobry będzie ?? czy szukać sachs'a :speszony:
exedy to taka acura hondy firmy Daikin clutch czyli lepsze od serii co tlucze daikin clutch. Mam zestaw racing i bardzo dobrze sie sprawuje :D :D
exedy to taka acura hondy firmy Daikin clutch czyli lepsze od serii co tlucze daikin clutch. Mam zestaw racing i bardzo dobrze sie sprawuje :D :D
a jaka to dokladnie nazwa i do jakiej mocy tego uzywasz skoro jestes zadowolony ? i
jak cenowo to stoi ?
Jesli w opisie strony na amerykanskim ebayu istnieje opis ze pasuje np do silnika z integry rocznik od 94 do kiedys tam i napisane jest oznaczenie silnika do ktorego pasuje - np. b18 to znaczy to ze pasuje do wszystkich modeli z silnikiem ktorego oznaczenie zaczyna sie od b18 wiec bedzie git do b18c4 ??