PDA

Zobacz pełną wersję : krzywe amortyzatory??

Feniks
09-07-07, 19:46
Niedawno wymienialem ctul;eje w tylnim zawieszeniu dolnych wachaczy i zakladalem nowe sprezynki weiteca, po zalozeniu zauwazylem ze dolne mocowanie amortyzatora do wachacza nie jest w osi tuleji tylko wygielo tuleje w jedna strone.zadzwonilem do mechanikaspecjalisty i pytalem czy nie idzie sprezyny troche przekrecic zeby bylo prosto i zeby nie bylo takich bocznych naciskow bo w tym polozeniu to nowa tuleja dlugo nie przezyje, na co mi odpowiedzial ze niestety nie idzie przekrecic sprezyny wraz z amorkiem. to ze z dolu nie idzieto widac odrazu bo jest naamorku blacha ograniczajaca obrot sprezyny ale jak sie ma gorne gniazdo mocujace amortyzator i sprezyne, czy naprawde nie idzietego troche przekrecic czy gora tez jest zablokowana przed obrotem. z tego co mi powiedzial mechanik to moze bedzie prosto ale z innymi amorkami a na te narazie mnie poprostu nie stac, prosze o wypowiedzi osob ktore montowaly amorki i sprezynki zapewne beda wiedziec o co chodzi

!markos
10-07-07, 22:33
rozkladalem swoje tylne zawieszenie dzisiaj, ale z tego co napisales nie zrozumialem ani slowa

Feniks
11-07-07, 11:40
sprawa sie ruszyla i watek mozna zamknac