Zobacz pełną wersję : felgi czy wejdą
Witam mam pytanie czy takie felgi enkei 15 cali ,szerokość 6 i ET 40 będą pasować na zacisk 282mm i tarcze 262mm ? http://img854.imageshack.us/img854/9718/enkei.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/854/enkei.jpg/)
Jak chcesz zalozyc zacisk z preludy/mb6 na tarcze 262? Jak sam napisales jest dedykowany pod 282mm.
Zapomniałem napisać to są hamulce w Crx-ie II i w tych samochodach to dość częsty zabieg można też założyć tarcze 282mm ale mały wybór tarcz o rozstawie 4x100
To nie lepiej wziac zacisk 262 i tarcze 262?
Tarcze 282 4x100 wystepowaly seryjnie tylko w MG Zr stad maly wybor, ale z dostaniem tarcz QH nie ma problemu.
To nie lepiej wziac zacisk 262 i tarcze 262?
Tarcze 282 4x100 wystepowaly seryjnie tylko w MG Zr stad maly wybor, ale z dostaniem tarcz QH nie ma problemu.
Większy zacisk będzie lepiej hamował , a tarcze 262 mm miałem już zakupione wcześniej i dlatego je włożyłem . Następne może będą QH
Większy zacisk będzie lepiej hamował , a tarcze 262 mm miałem już zakupione wcześniej i dlatego je włożyłem . Następne może będą QH
Bedzie wrecz *****iscie hamowal i absolutnie nie ma znaczenia to, ze czesc klocka nie bedzie chodzila na tarczy tylko w powietrzu :D
Bedzie wrecz *****iscie hamowal :D
Zgadza się
Na zacisku z Pralki/MB i tarczy 262 jeździ już sporo 4g, jakoś dotychczas nikt się nie zabił, a taki setup wychodzi grosze.
ED to nie 5/6g, że ładujesz 282 za grosze, bo dochodzi problem z dostępnością i ceną zwrotnic z EE .
To czy sie ktos zabil czy nie i czy taki setup wychodzi grosze malo mnie interesuje.
Zastanawiam sie nad sensem wkladania takiego czegos skoro klocek pokrywa tarcze i powietrze.
Zgadza się
Chyba nie zrozumiales ironii.
To czy sie ktos zabil czy nie i czy taki setup wychodzi grosze malo mnie interesuje.
Zastanawiam sie nad sensem wkladania takiego czegos skoro klocek pokrywa tarcze i powietrze.
zrozumiałem , nie jestem specjalistą w sprawie mechaniki , mam zaufanego mechanika który to robi dlatego nie umiem dokładnie odpowiedzieć ,ale klocek nie pokrywa
powietrza .
Widziałeś ile tego klocka pokrywa powietrze czy tylko teoretyzujesz?
Na logikę, nawet jeżeli te max kilka mm powierzchni klocka idzie w powietrze, to i tak sama powierzchnia przylegania klocka przy takim modzie jest dużo większa niż w gównianym 242.