PDA

Zobacz pełną wersję : tarcie przy skrecaniu

biniu
09-07-07, 13:51
Witam
Mam problem zwiazany przy skrecaniu .Dziwny odglos slychac tak jak by cos ocieralo o kola.Dzieje sie to przy skrecie w lewo, bardziej jest odczuwalne. Dodam ze gumy sa nowe i zbieznosc nie dawno ustawiana.Czy to cos powaznego.Co moze byc przyczyna?

Konrad84
09-07-07, 14:48
:szukaj: :zasady: :szukaj: :zasady:

[ Dodano: Pon 09 Lip, 2007 ]
:bicie:

biniu
09-07-07, 15:00
Dzieki za wyczerpujaca odp.

raMMzes
09-07-07, 15:04
Drążki, sworznie może? Podjedź do mechanika, niech obada sprawę.

biniu
09-07-07, 15:28
Dodam ze koncowki droazkow sa dobre.Nie dawno wymienialem prawa kocowke drozka.Podobno mam jakies gumki czy oslony gumowe do wymiany.Czy to moze byc tez lozysko kola ?
Dzieki za odp.

Dareko87
09-07-07, 16:01
przegub?

biniu
09-07-07, 16:21
Ty sczelasz ? czy doradzasz co moze byc przyczyna

raMMzes
09-07-07, 17:49
Strzela, bo tak na odległość to ciężko stwierdzić, co jest nie tak. Odwiedź mechanika.

Bassmaster
09-07-07, 21:21
Jeśli dzieje się to przy skręcie, to może to być przegub, sprawdź czy też nie stuka przy jeździe na maksymalnie skręconych kołach (jeśli tak to przegub).
Jeśli mech powiedział, że masz osłony przegubów do wymiany to pewnie są one popękane.
Czy to moze byc tez lozysko kola ?
Łożysko szumi, piszczy ale także podczas jazdy na wprost.

Ja bym jeszcze sprawdził stan zacisków hamulcowych z przodu, bywa, że czasem się zapiecze jedna ze szpilek w prowadnicy i klocek cały czas ociera (ja tak miałem) lub czy tłoczek nie jest za mocno skorodowany.
Rozebrać, przeczyścić, złożyć do kupy i zobaczyć czy może to było to.

Niestety na odległość nikt nie jest w stanie stwierdzić co to może być, bo przyczyn może być wiele.
Zachęcam do sprawdzenia tych rzeczy, które są najprostsze, dopiero jak nic nie wskuramy jechać do mechanika i wydawać kasę.

biniu
10-07-07, 06:42
Oslone przegubu wymienialem prawa miesiac temu.Lewa jest oki.Klocki rowniez wymienialem i byly czyszczone zaciski.Sprawdze przy sktrecie na max czy sa stuki.Mechanik mi mowil o jakis gumkach czy cos takiego zebym wymienilbo juz czas.

Konrad84
10-07-07, 11:07
ale czemu nie poszukasz na forum, było już o tym naprawdę wiele razy. Niedługo będzie tak jak boomer napisał 15000 tematów o tym samym i nie będzie dało się korzystać z szukaki. Nie jestem złośliwy - wracając do mojej poprzedniej wypowiedzi - to forum jest naprawde *****iste, ale jak tak dalej pójdzie to nic nie będzie się dało skorzystać.
Pzdr.
Konrad

boomer
10-07-07, 13:14
Bylo
poza tym jasnowidzami nie jestesmy i na haslo cos trze/stuka/strzela/pyrka przy skrecaniu a wymienilem to to i to nie pomozemy, bedziemy gdybac ale to juz bylo nieraz

biniu
10-07-07, 15:36
jak narazie nic nie znalazlem ciekawego tylko o przgubie.Chyba ze nie umie kozystac z "szukaj" I sie nie wkurzajcie :speszony:

marcin EZG
10-07-07, 15:42
ostatnio pisalem o terkotaniu i stukaniu podczas skrecania. okazalo sie ze to przegub ;)
tez bylem pewny ze to nie to a jednak...

boomer
10-07-07, 16:27
biniu a nie lepiej po prostu podjechac do mechanika? Dostajesz typy co to moze byc i co dalej? Co sie dzieje w temacie? minal dzien, przybylo gdybania i nic... a tak podjechalbys, dowiedzialbys sie i napisal ze to i to bylo do wymiany/wyczyszczenia/naprawy i po sprawie a dla przyszlych jest juz wskazowka co to moze byc

biniu
10-07-07, 17:24
oki nie bede juz gdybal ,tylko zabardzo nie mam czasu bo praca mi na to nie pozwala.
Dzieki za odp. i przepraszam za chaos

boomer
10-07-07, 21:22
nie przepraszaj :p Podjedz jak bedziesz mial czas i daj nam znac co to bylo, ja stawiam na przegub :)

KiTT
12-07-07, 17:13
biniu skrec dosc mocno kola wylacz radio i ruszaj jak Ci bedzie grac w momencie ruszania (terkotanie) to to jest przegub, koszt 150zl nowy przegub + 50 wymiana. ostatnio tez to przerabialem, przez peknieta oslone wystarczy ze wpadnie troszke piasku i przegub do zmiany, to jest akurat podzespol nie do uratowania :)

biniu
14-07-07, 06:42
Wiec znalazlem troche czasu i pojechalem do mechanika,sprawdzil no i stwierdzil ze jestem przewrazliwiony.Powiedzial ze lac i jezdzic.Kolo obcieralo mi o nadkole.Na wszelki wypadek sprawdzilem to co pisaliscie o przegubie i nic nie stuka.
Mam jeszcze takie pytanko zeby nie zakladac nowego tematu. Jakiej firmy zarowki polecacie do swiatel?

Gruszka
14-07-07, 09:58
Mam jeszcze takie pytanko zeby nie zakladac nowego tematu. Jakiej firmy zarowki polecacie do swiatel?

:idea: Jesli nie chcesz zakladac nowego tematu o zarowkach (i slusznie, bo byl juz wielokrotnie), to znajdz na forum takowy i tam zadawaj takie pytania.