PDA

Zobacz pełną wersję : Skrzypienie kierownicy

piotr1c
09-07-07, 10:22
Od czasu do czasu (nie ma reguły czy po deszczu, czy po dłuższej jeździe) słyszę mocne skrzypienie kierownicy. Objawy występują zarówno podczas jazdy jak i podczas np. stania na światłach. Np. jadę prosto i ruszam lekko kierownicą(zaznaczam, że kierownica nie ma luzów) i słyszę wyraźne i głośne skrzypienie.
Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Czy to jest niebezpieczne dla dalszej jazdy?
Co zdałoby się wymienić.
(Honda 1.4 2004)

minius112
11-09-07, 19:27
W mojej Hondzie Civic 2002r identyczne piski przy lekkim skręcaniu się pojawiają nie mam pojęcia co to jest.?

Lara
13-09-07, 21:44
W mojej Hondzie 4D na gwarancji wymieniono jakiś suwak w ładni kierowniczej i wszystko ustąpiło jak ręko odjął. Mechanicy twierdzili, że można to przesmarować ale wymieniali bo była gwarancja.

[ Dodano: Czw 13 Wrz, 2007 ]
W mojej Hondzie 4D na gwarancji wymieniono jakiś suwak w przekładni kierowniczej i wszystko ustąpiło jak ręko odjął. Mechanicy twierdzili, że można to przesmarować ale wymieniali bo była gwarancja.

Maciej Kłysik
24-09-07, 13:11
Witam,też miewam coś takiego średnio raz na 2 lata (teraz znowu). Nasila się to zwłaszcza po jazdach fragmentami dróg szutrowych gdzie dużo się pyli - chyba drobinki pyłu wchodzą w zakamarki układu kierowniczego... W serwisie dokonywali przesmarowania i był spokój na jakiś czas.
pozdrawiam

Jaqb00
24-09-07, 13:53
tez tak mialem, piszczalo piszczalo nasmarowalem przekladnie, potem zaczelo pukac a i magiel trzeba bylo wymienic.

sc0rpion
15-11-07, 12:51
to bolaczka 7gena
mialem to samo w CTRze trzeba przesmarowac przekladnie
a najlepiej to ja wyjac, rozebrac i zrobic to porzadnie

skrzypialo jak stara wersalka

Mr_Harry
15-11-07, 13:45
Czy ktoś wie jaki konkretnie smar jest do smarowania przekładni, bo nie wiem czym mam to smarować?