Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : spadek mocy na gazie i na benzynie , czasem szarpie

giegur
10-04-12, 19:55
Witam,
od wczoraj pojawił mi się problem z moją Hondą . Wszystko było dobrze aż nagle na gazie jak i na benzynie zaczął mi przerywać samochód , poczułem spadek mocy , teraz obecnie czuję spadek mocy , nie przerywa . Czasem na jakiś czas się to na prawi i jest wszystko dobrze .
Planuje wymienić świece jak i przewody zapłonowe . z czego co dziś zauważyłem , świece są usmarowane , 2 świece są inne . przewody także, 2 przewody są orginalne a 2 nie . nie każde świece były czarne , ale zdarzyło się że 2 były czarne , trochę w oleju. Sprawdziłem wizualnie kopułke i w środku , chyba tez ok. co do przewodów . 2 przewody mialy inne wartosci niż 2 pozostałe . czy to może być przyczyną że podczas odpalania samochodu muszę wcisnąc gaz i trochę przytrzymać gaz by samochód nie zgasł.

jacekd13b2
15-04-12, 22:20
Dobre swiece i przewody to podstawa ale sprawdz aparat zapłonowy u mnie było podobnie kopułka wyglądała ok ale aparat padł. no i koniecznie swiece zmien polecam BERU bo NGK sie ostatnio popsuly i przewody daj jakies lepsze np NGK I powinno smigac..

sucharek
16-04-12, 08:45
co do swiec ngk to moge to samo powiedziec albo kup denso bo ngk to juz zczyna byc made in france

co do reszty to pzreczysc krokowca i przepustnice