PDA

Zobacz pełną wersję : Zapowietrzony bak?

marko1983
08-07-07, 21:10
Witajcie

Po ostatniej wizycie u mechanika chyba zapowietrzyl mi sie bak. Pisze chyba bo czytalem na forum ze to niby normalne. Objawy sa nastepujace przy odkrecaniu korka wlewu paliwa slychac syczenie jakby powietrze sie zasysalo albo wypychalo. Ostatni mechanik wymienil mi amorki z tylu wiec nie weim czy przy okazji czegos nie uszkodzil. Wspomne ze przed tem tego nie bylo (tego syczenia)

Pozdrawiam
M...

KiTT
08-07-07, 21:50
nie ma takiej opcji!!! to co slyszysz to wyrownwyanie cisnien i wywalanie oparow(tak domniemywam) normalka w kazdym aucie.
Gdybys mial zapowietrzony bak i zatkane przewody odpowietrzajace podczas tankowania wypluwaloby Ci paliwo

Konrad84
09-07-07, 08:54
Dobrze gada, wlać mu :piwo:
Syczenie to normalka.

bilet44007
09-07-07, 21:07
Norma zauważ jak jezdzisz na rezerwie dosyć długo i jedziesz zatankować już tego syczenia nie ma :)

KiTT
09-07-07, 23:54
bo co ma syczec jak masz wiecej powietrza w pustym baku niz benzyny :P opary sie mieszaja z powietrzem :)

marko1983
13-07-07, 14:12
jednak mam chyba zapowietrzony bak. Pojechalem dzisiaj na stacje - palila sie rezerwa. Jak odkrecilem korek wlewu paliwa to syczalo jakies 5 6 sekund, a potem zatankowac moglem tylko 11 litrow, a to troche chyba mało

M..

KiTT
13-07-07, 14:54
na jakiej podstawie twierdzisz ze 10 litrow? daltego ze Ci odbil pistolet? jak tankowales na stacji ze starym dystrybuterem i starym typem pistoletu to duzo i tak wlales :D Hania nie lubi starych pistoletow i trzeba kombinowac i mieszac polozeniem wlew/pistolet zeby zalac do pelna :) takie sa moje obserwacje przynajmniej

marko1983
13-07-07, 14:59
Może masz racje sprobuje nastepnym razem pomanewrować pistoletem. Niepokoi mnie tylko to syczenie. Jak odkrecilem wlew to nawet wypluło troche benzyny

KiTT
14-07-07, 15:14
syczy zawsze kolego w kazdym aucie ktory ma szczelny korek. to normalne, pojedz na jakas nowa stacje np jet tam maja troche inne pistolety bez problemu dolejesz do pelna przy zablokowanym pistolecie

Hartke
25-11-07, 19:40
A co mam zrobic jeśli nie moge wogle zatankowac ? Wypluwa mi paliwo. Jak moge odpowietrzyc bak ?

sunseeker1
25-11-07, 20:26
A co mam zrobic jeśli nie moge wogle zatankowac ? Wypluwa mi paliwo. Jak moge odpowietrzyc bak ?

może pan na stacji Ci pomoże...

Boniar
26-11-07, 08:28
honda nie ma otworu odpowietrzającego w korku i zawsze syczy - w przeciwieństwie chyba do szwabów...
w niczym to nie przeszkadza bo bak chyba zostaje odpowietrzany w innym miejscu...jakoś tak :)

KiTT
26-11-07, 15:57

przeczytaj caly temat to bedziesz wiedzial dlaczego

nasze hondy nie lubia starych dystrybutorow (tych z szerokim pistoletem) wtedy pistolet odrazu odbija wylewa paliwo itd. jesli okrecisz go o jakies 100 stopni w prawo (pistolet) wtedy bedzie szlo dobrze.
ale chyba prosciej zmienic stacje na jakas nowsza z nowymi dystrybutorami przy takich nie ma wogole problemu, no chyba ze lejesz do pelna odbije pistolet a ty chcesz doalc czubek wtedy sie troche cofnie.

bolas
26-11-07, 16:31
ja z kolei jak na poczatku tankowalem seicento to zawsze mi pistolet wybijalo takze pozniej go troszeczke wysowalem i obracalem o iles tam stopni i bie bylo problemu z zalaniem do pelna :d
jezeli chodzi o syczenie to tez to mam u siebie ale to tylko i wylacznie jak mi juz rezerwa swieci wiec jest to normalka :aloha: