Zobacz pełną wersję : Kluczyki
Witam. Mam problem z otworzeniem samochodu. Kluczyk został w środku i nie mogę wejść. Próbowałem już metody z kołkiem, ale szczelina jest za wąska. Widziałem również podobny wątek na forum, jednak tam też nie znalazłem odpowiedzi. Może z własnego doświadczenia macie jakieś sposoby? Czekam na porady. Honda Civic '95 Hatchback
Czy uważasz że ktoś ci poda oficjalnie rozwiązanie jak otworzyć auto tak publicznie na forum wierząc że nie jesteś potencjalnym złodziejem? No proszę cie.....
Skoro zatrzasnąłeś kluczyki w aucie, weź odpowiedzialność za swoją nieuwagę i zadzwoń do chłopa co otwiera auta, będzie cie to kosztować ok 50zł.
Uprzednio jeszcze sprawdź warunki swojego Assistance (jeśli wykupiłeś) - czasem otworzenie auta jest w ramach ubezpieczenia.
Sposób na otworzenie oczywiście jest - jak na wszystko, ale absolutnie nim nie podzielę........jeśli niechcesz wydawać kasy - kombinuj samemu. Choć moim zdaniem to trochę dziwnie wygląda jak się próbuje otworzyć auto. Ja jakbym widział coś takiego zadzwonił bym gdzie trzeba.
A drugi kluczyk gdzie masz? w schowku?
Koszt takiej usługi to ponad 100 zł. Dzwoniłem do kilku firm zajmującymi się takimi rzeczami i nikt nie chce zejść poniżej tej sumy.
Za nieuwagę się płaci. Następnym razem będziesz pamiętał.
Koszt takiej usługi to ponad 100 zł. Dzwoniłem do kilku firm zajmującymi się takimi rzeczami i nikt nie chce zejść poniżej tej sumy.
Pewnie wybrałeś opcję z dojazdem do klienta, a to zawsze jest droższa usługa :p
A drugi kluczyk gdzie masz? w schowku?
Hehe, to nie jest śmieszne. Kiedy ja kupowałem swoją to dostałem tylko jeden...
Kiedy ja kupowałem swoją to dostałem tylko jeden.
A to dorobić nie można?
Nie ma się co śmiać, też mam tylko jeden. Myślicie, że taki podejdzie do EJ6?
http://allegro.pl/kluczyk-motocykl-honda-s2000-transponder-id4-i2210895968.html
(sorki, że się wcinam w temat)
A to dorobić nie można?
A kto powiedział, że nie można?
Sytuacja opanowana. Udało mi się otworzyć samochód. Znalazłem słaby punkt :)
Panowie tak na marginesie pamiętajcie, że ubezpieczalnia zabiera jeden kluczyk po wypadku i handlarzynki mają tylko jeden ; ) To powinno otwierać wasze oczy szeroko ; )
Czy nasze hondy mają tak słabe zamki, że amator potrafi po kombinacji je otworzyć ; O
Panowie tak na marginesie pamiętajcie, że ubezpieczalnia zabiera jeden kluczyk po wypadku
a w jakim celu i jakim prawem mieliby zabierac jeden kluczyk?
u mnie w robocie sprzedaliśmy juz dwa lub trzy Avensisy po szkodzie całkowitej( rok 2001) i ubezpieczyciel żadnych kluczyków nie zabierał.
Czy nasze hondy mają tak słabe zamki, że amator potrafi po kombinacji je otworzyć ; O
tak. Powiem otwarcie.
Słuchajcie. Szyby boczne są tak tanie,że się nie opłaca wzywać firm,które otwierają awaryjnie. Co wybieracie? Szyba za 30zł czy usługa otwierania za 100?
Bo dla mnie to jest oczywiste co wybiorę.
tak. Powiem otwarcie.
Słuchajcie. Szyby boczne są tak tanie,że się nie opłaca wzywać firm,które otwierają awaryjnie. Co wybieracie? Szyba za 30zł czy usługa otwierania za 100?
Bo dla mnie to jest oczywiste co wybiorę.
I można się wyżyć przy okazji :)
I można się wyżyć przy okazji
I potem sprawdzić, czy ranty w drzwiach od środka nie rdzewieją :)
Boborobol - kluczyk ten nie będzie pasował :)
Boborobol - kluczyk ten nie będzie pasował :)
Dzięki, szkoda bo fajny...
Zagranicą zabierają kluczyk dlatego dużo aut nie ma kluczyków w PL ; DDD. To może zależeć od ubezpieczalni, jednak jest taka opcja ; )
Zagranicą zabierają kluczyk dlatego dużo aut nie ma kluczyków w PL ; DDD. To może zależeć od ubezpieczalni, jednak jest taka opcja ; )
To wyjaśnia dlaczego mam tylko jeden kluczyk :) Prawda trochę boli
I można się wyżyć przy okazji
To też i wytestować swój łokieć :) No ale chłopaki przecież to jest tak logiczne jak na 2+2=4. Wolę potem odkurzyć szkła wstawić nową boczną szybę i nie psuć zamków i mieć jeszcze więcej ceremoniału.
Problem polega na tym ze mozesz byc np 300 km od domu albo musisz zostawic auto gdzies na noc :) i wtedy wole jednak ceremoniał :)
Jeśli chodzi o mnie? To też bym wybił szybę :cool: Tylko nie tą malutką z tyłu,bo to jest jedna część z uszczelką i trudno to zamontować.
To też bym wybił szybę
Rozbić szybę to można gdy masz garaż. Co innego gdy do czasu zakupu szyby musisz trzymać auto pod blokiem czy na ulicy. Karton czy folię byś użył jako tymczasowy zamiennik szyby :)?
Inną sprawą jest, to że szyby boczne w przeciwieństwie do przedniej rozbiją się w drobny mak. Sprzątanie kabiny nie należy do przyjemnych po takim zabiegu.
Swego czasu moja małżonka zatrzasneła kluczyki w Matizie, z braku innych opcji zadzwoniłem do gościa co otwiera auta (legalnie oczywiście). Przyjechał, otwarcie auta nie zajęło mu nawet minuty oczywiście nie niszcząc absolutnie nic. Zainkasował 50zł.
Jak mi później zrelacjonowała małżonka, to sposób jakiego użył można otworzyć chyba każde auto. Nie opiszę co jak ale, jest to zaskakujące i jednocześnie przerażające jakie to proste.....
Wybijam szybę,zabieram radio i folia na drzwi,no raczej nie ma innego wyjścia. Wiem,ze leci jak drobny mak, więc potem tylko odkurzanie czeka.
Michał mówisz tak,bo już wiesz jak to jest :) Zazwyczaj biorą wiecej jak 50zł więc dla mnie jest to nie opłacalne. Ale dobrze,że już wiesz, w takim razie jak mi sie zdarzy to zanim wybiję szybę-zadzwonię do Ciebie :cool:
Ale dobrze,że już wiesz, w takim razie jak mi sie zdarzy to zanim wybiję szybę-zadzwonię do Ciebie
Wiem jak to jest ale, nie powiedziałem, że gościu otworzył to bez dodatkowych gadgetów. Ważne że otworzył nie niszcząc nic.
W maluchu i tico otwierałem brzeszczotem włożonym pomiędzy szybę a uszczelkę w drzwiach kierowcy. Trzeba była lekko podgiąć brzeszczot i wiedzieć gdzie włożyć aby zahaczyć brzeszczot o "dzyndzelek" od otwierania drzwi. W civic'u jeszcze nie próbowałem bo nie było potrzeby.
Sytuacja opanowana. Udało mi się otworzyć samochód. Znalazłem słaby punkt :)
To teraz podziel się wiedzą, co to za słaby punkt i jak otworzyłeś drzwi. :)
Wybijam szybę,zabieram radio i folia na drzwi,no raczej nie ma innego wyjścia. Wiem,ze leci jak drobny mak, więc potem tylko odkurzanie czeka.
Błąd! - przed wybiciem szyby należało w środku wyłożyć czymś podłogę i siedzenie, np. folią... :cool: