Zobacz pełną wersję : awaria sprzęgła...???
Przy ruszaniu z wolnych obrotów auto mi szarpie nawet jak ruszam z miejsca czy podzczas wolnej jazdy nacisne pedał gazu ale jak jej wstawie odrazu w podłoge to nie czuć tego poprzedni właścicel mówił że to wina sprzęgła fakt że jak sprawdziłem to nie bylo płynu od sprzegła dolałem ale jest dalej to samo> :djablek:
samo dolanie płynu do zbiorniczka nic nie da, trzeba jeszcze odpowietrzyć cały układ. Do tego potrzebujesz klucz 8 i drugą osobę która będzie naciskać i podnosić pedał sprzęgła. :d
Miałem podobne objawy --- zresztą niedawno prawie identyczny temat założyłem.
Warto odsłonić gumę na odsprzęgliku i sprawdzić czy nie cieknie bo jak tak to odpowietrzanie nic nie da bo za chwile wszystko wróci. Oczywiście jak odsprzęglik będzie suchy pozioraj po przewodach bo to może któryś z nich.
Pooglądaj również poduchy czy nie są do wymiany.
Wymiana sprzęgła to ostateczność, ale jeśli masz te same objawy co ja to wymiana odsprzęglika (jeśli cieknie) oraz odpowietrzenie układu powinno pomóc.
Warto takze uzywac opcji SZUKAJ bo podobne tematy naprawde sie pojawiaja na forum i wiele odpowiedzi juz padło...