Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Lusterka spoon style sterowanie

zlkwow
08-04-12, 22:03
Witam,
nie wiedzialem gdzie załozyc temat ale mysle ze ten dzial poniekad odpowiada problemowi.
Mianowicie, widzialem gdzies na forum ( nie pamietam czy tym ) rozwiazanie problemu sterowania
lusterkami elektrycznymi spoon style..
Przy normalnym podlączeniu jest problem ze sterowaniem, bodajże lewo-prawo ( jest na odwrot ).
Jesli ktos wie jak rozwiazac ten problem, ewentualnie kojarzy temat z jego rozwiazaniem bede wdzieczny.

pozdrawiam

zlkwow
09-04-12, 12:05
:confused:

HG__wwa
11-04-12, 09:06
U mnie jest na odwrót lewo-prawo i góra-dół też, więc jeżeli nie masz w wiązce podgrzewania to wystarczy przy przycisku zamienic przewody gdzie jest + z przewodem gdzie jest masa i powinno byc ok.. jak jest seryjne podgrzewanie to sprawa się troche komplikuje

Wojtec12345678
16-04-12, 23:04
U mnie jest na odwrót lewo-prawo i góra-dół też, więc jeżeli nie masz w wiązce podgrzewania to wystarczy przy przycisku zamienic przewody gdzie jest + z przewodem gdzie jest masa i powinno byc ok.. jak jest seryjne podgrzewanie to sprawa się troche komplikuje

A nie można przy samym lusterku ? Po co ciąć kable przy wtyczce jak są i tak przecięte przy lusterku ?

HG__wwa
26-04-12, 11:58
Spójrz w manual na schemat.. nie wiem jak jest w innych ale w VIgen nie można przy lusterkach(jeżeli w 2 kierunkach chodzi odwrotnie) bo jeden przewód jest od sterowania(+) w dół i w lewo i po jednym przewodzie góra/prawo i nie można tak zamienić żeby prawidłowo chodziło(3 przewody), a w przełączniku wystarczy zamienić + z masą i wszystko powinno chodzić odwrotnie:)