Zobacz pełną wersję : zegarek + kodujące sie radio w 5gen
palikowaty
07-07-07, 20:08
aloha
otoz mam taki problem... zmienialem podswietlanie zegarow i teraz zawsze po wylaczeniu silnika koduje mi sie radio i wylancza [zeruje] zegarek, tzn przy nastepnym odpalaniu wyswietla sie godzina "1:00" i zegarek normalnie sobie zlicza minuty a do radia musze wklepywac kod co jest mocno irytujace...
czym moze byc to spowodowane? przeciez tam nie da sie nic polaczyc zle.. [juz nie wspominam o tym, ze po wlaczeniu swiatel zegarek wygacza sie prawie calkowicie.. ale o tym bylo juz kiedys]
pozdro
sprawdź bezpiecznik (Back-up)
palikowaty
09-07-07, 06:37
wszystkie bezpieczniki sa dobre..
Back-up jest pod maska, a nie w samochodzie.
palikowaty
11-07-07, 22:22
Back-up jest pod maska, a nie w samochodzie.
jak nie w samochodzie to gdzie, w garazu? :P
a tak powaznie to gdzie pod ta maska? bo niezabardzo wiem gdzie szukac..
pozdrawiam
Pod maską najprawdopodobniej gdzieś koło akumulatora jest puszka z bezpiecznikami.
jakbys mial w podpisie albo avatarze info jakie autko, to i by latwiej bylo powiedziec dokladnie gdzei to sie znajduje np w Eg3, Eg4 itd. jest po lewej stronie akumulatora skrzynka z bezpiecznikami (jak stoisz przoedm do podniesionej maski)
tam obok siebie masz max po lewej stronie (opisane na pokrywie) bezpieczniki
ECU i BACK-UP wyciagasz obydwa na okolo 15 sekund i po sprawie...
bylo opisywane na forum
pozdrawiam
jakbys mial w podpisie albo avatarze info jakie autko, to i by latwiej bylo powiedziec dokladnie gdzei to sie znajduje np w Eg3, Eg4 itd. jest po lewej stronie akumulatora skrzynka z bezpiecznikami (jak stoisz przoedm do podniesionej maski)
bylo opisywane na forum
pozdrawiam
wszystko OK
tylko jak zeruje mu sie zegarek po każdym zapuszczeniu silnika to ten bezpiecznik jest przepalaony i nie ma sensu go wyciagac na 15sec tylko wymienic na nowy :bicie: .....
racja racja jakos pod wplywem niewytlumaczalnego chwilowego zacmienia napisalem odnosnie reseta ECU (byc moze ze to juz bylo dosc sporo razy, a tu sie o to samo pytamy)
przepraszam za nieco zboczona z toru wypowiedz, ale lokalizacja opisana prawidlowo
a wiec wyjmujemy (wymieniamy bezpieczniczek)
pozdrawiam
palikowaty
13-07-07, 17:21
bylo opisywane na forum
pozdrawiam
przeciez mam pod postami obrazek z hatchbackiem D15B2 :) ... po wakacjach przymierzam sie do preluda 4gen 2.2 iVTEC :> ciekawe czy sie uda..
dzieki za wytlumaczenie.. jutro postaram sie cos zadzialac.. jak cos znowu sie odezwe
pozdrawiac
[ Dodano: Sob 14 Lip, 2007 ]
zrobione. dziala wszystko. dzieki.