PDA

Zobacz pełną wersję : Akumulator problemos

Mystek
10-06-05, 17:25
Witam panowie :D Problem tego typu ze jakas hujoza co robila mi auto po zimie wstawila mi jakis *****y akumulator z ktorego wylewa nonstop od neidawna sie to strasznie nasililo zawalilo mi kwasem polowe komory silnika wzera sie cholerstwo strasznie niewiem za cholere jak sie tego pozbyc wiec podajciue jakis konretne preparay albo mikstury domowej roboty ktore to doczysza oraz jaki akumulator byscie polecili jako nowy. Normalny d15b2.
Jakie parametry ma miec ten aku . Pozdro

boomer
10-06-05, 17:33
podajciue jakis konretne preparay albo mikstury domowej roboty ktore to doczysza
Lepiej kupic nowy IMO

oraz jaki akumulator byscie polecili jako nowy
Z najdluzsza gwarancja

Jakie parametry ma miec ten aku
Nie wiem jaka pojemnosc maja w d15b2 i jaki prad rozruchowy (pewnie jest w instrukcji albo na obecnym aku)

Mystek
10-06-05, 17:35
z obecnego aku wszystko zmylo

niehcce czyscic aku tylko komore slinika pod nim bo wszedzie sie nawalilo tego szajsu i po tygodniu robi sie z tego snieg :?

boomer
10-06-05, 17:39
Aha :) Nie zakumalem :)

Maro
10-06-05, 19:15
Do twego cifa idzie akumulator który ma pojemność 45 aperogodzin . Koszt takiego akumulatora to około 120zł ( ja tyle zapłaciłem do swego cifa ) a mam u siebie akumulator firmy " CENTRA " i spisuje sie nieżle .

A co do czyszczenia komory silnika to spróbuj bęzyną ekstrakcyjną zmyć to . Gorzej będzie jak już farba odeszła i rdza sie pojawia , wtedy to już tylko pozostanie ci pomalować uszkodzone miejsca .

emg
10-06-05, 23:05
kwasu nie wyczyścisz zeżre Ci dużo blachy. Spróbuj zwykłą wodą w dużej ilości zneutralizować ten kwas, ale nie wróże powodzenia

igor
10-06-05, 23:34
uuu bedziesz mial wydatki

no ale twoj blad jak sie widzialo ze leci z aku trzeba bylo odrazu kupowac

a co do wyczyszczenia kwasu lej woda, bo srodkow domowej roboty zadnych nie zmajstrujesz na kwas

emg
11-06-05, 01:15
chemia ze szkoły podstawowej się kłania - jaka benzyna ekstrakcyjna???? a kwas sobie z rdzą poradzi szybciutko :D

H2O z kranu tylko się nadaje.