Zobacz pełną wersję : Max szerokosc felgi w civicu IV HB
Witam
moze ktos mi podpowiedziec jaka najszersza felge moge wlozyc do swojego HB z 90r bez zadnych przerobek?
myśle że nie ma co wkładać za szerokiej 195 jest w sam raz. 205 już może obcierać o nadkola jak niżej siedzi hania.
jak sie uprzesz to możesz szerszą włożyć ale spalanie skoczy, auto straci na dynamice wiec wydaje mi sie że troche bez sensu
Koledze chodziło o szerokość felgi, nie opony. Ja mam u siebie (ale w VI-gen 3D HB) założone felgi o szerokości 7" i ET 35 i przednie koła wystają jakieś pół centymetra poza obrys auta... jak wiadomo miśki mogą za to zabrać dowód ;). No i zawieszenie mam seryjne... na glebie nie ma mowy by to nie tarło.
jak jest temat to się podłączę :D Mam civica 3g i tu pytanie jaki rozmiar felgi wejdzie bez problemów ? obecnie auto stoi na 13".. czy da radę włożyc większy rozmiar ? do tego oponki 195/55 . Czy to ma rację bytu ? ; ) pozdrawiam !
Instrukcja podaje że 7,5" to max przy ET38. Wtedy koło ma szanse schować się w nadkolu jeszcze
a moze ktos mi powiedziec dokladny rodzaj felgi do hondy ed6 hb? osanio koles chcial mi wcisnac felgi niby rozstaw srub ten sam, niby piasta ok ale felga nie dochodzila jak trzeba bo odsadzenie zle. Bardzo prosze kogos zeby mi napisal jakich dokladnie felg powinienem szukac. prosze o pw