PDA

Zobacz pełną wersję : podswietlenie wlacznika ogrzewania szyby

criss20
07-07-07, 12:34
Ktos moze wie czemu u mnie sie nie pali da dioda sygnalizujaca wlaczenie ogrzewania szyby tylnej zarowki wymieniem na nowe i lipa nic sie nie podswietliwlo. Co moge zrobic sam lub naprwic.

gooteck
07-07-07, 12:44
mam to samo
przeciwmgielna siweci podgrzewania nie

palermo444
07-07-07, 13:37
podpisuje sie po tym ja mam dokladnie to samo wsadzilem tam diode samiast zaroweczki ale czasem swieci a czsem nie ale wszystko polutowane i nie ma nigdzie zadjen przerwy w wlaczniku nie wiem czemu ta sie dzieje :(:(:(:(

fazer1985
07-07-07, 15:00
Moze to smieszna sugestia ale czy patrzycie czy ona sie swieci gdy macie wlaczone swiatla i zaplon ??

criss20
07-07-07, 17:16
Tak ja patrze na zaplonie i jak sa wlaczone swistla wiec nic nie dziala pomozcie bo widze ze nie ja sam mam problem

Grzesieklodz
07-07-07, 17:20
moze zarowka sie spalila

criss20
07-07-07, 17:24
Jak zarowka miala sie spalic jak sa wymienione na nowe w moim przypadku bo podlaczylem pod zasilacz 12V i swieca

[ Dodano: Sob 07 Lip, 2007 ]
Dobra chlopaki znalazlem rozwiazanie. Trzeba sprawdzic czy owe zarowki sa dobrze ustawione czy nie sa przekrecone. Od spodu jak wymieniacie zarowki macie naszkicowane strzalki ustawice druciki zarowek na wprost tych srzalek i sprawa zamknieta ja wlasnie tak zrobilem i dziala. Pozdro for all

palermo444
09-07-07, 14:47
Moze to smieszna sugestia ale czy patrzycie czy ona sie swieci gdy macie wlaczone swiatla i zaplon ??
tak to raczej smieszna sugestia :) dobrze wiem jak mam sprawdzic ale dale nie dziala poprostu swieci kiedy chce i przygasa albo calkiem sie wylacza

Lcfr
09-07-07, 16:55
tak to raczej smieszna sugestia :) dobrze wiem jak mam sprawdzic ale dale nie dziala poprostu swieci kiedy chce i przygasa albo calkiem sie wylacza

Moze jakis zimny lut...
Moze cos innego...

Wiem o czym piszesz bo sam miałem taki przypadek. Niestety nie mogłem "namierzyc" usterki (mimo przelutowania lutów i wymiany zarówek) wiec sobie dałem spokój... Potem okazyjnie kupiłem cały nowy przełacznik za 10zł i wymieniłem... Tak bym poradził i Tobie.

Miałem tez u siebie taki przypadek, ze jedna z zarówek prędkosciomierza przestawała mi swiecic po ok 30min jazdy... Cos sie chyba nagrzewało i rozłaczało... Wymieniłem ja na nową i objaw pozostał ;/
Pozjeździłem tak kilka miesiecy i robiąc cos znów ja wymieniłem na inną... Od tej pory działa jak trzeba....

bydle
15-07-07, 01:46
U mnie raz swieci a raz nie...jak jej sie zachce!