Zobacz pełną wersję : D15B2 zmiana głowicy na jaką??
bialyspecjal
06-04-12, 17:23
witam. mam rozkminke w takiej sprawie. bierze mi olej(wcale nie malo) i zapewne przez glowice z powodu przegrzania i tak sie zastanawiam nad remontem czy wymiana na inna glowice. jak kupowalem samochod to gosc mowil ze D15B2 ma cos kolo 120 KM bo cos tam bylo robione. no wg mnie zbiera sie lepiej jak niektore 1,5 ktorymi jezdzilem. tylko teraz tak-przyjmuje ze chcialbym zmienic glowice to jakigo oznaczenia szukac?? co jej ewentualnie zrobic zeby uzyskac poprawe mocy juz po kupnie bo pewnie i tak bedzie trzeba ja oddac do uszczelnienia?? albo co zrobic w swojej i z jakimi kosztami sie liczyc przy zakupie innej oraz przy regeneracji swojej na dobrych czesciach?? i raczej jak kupowac to zwykla bez V-teca. prosze pomozcie cos,poradzcie. bede wdzieczny. pozdrawiam i czekam
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?6930-Wszystko-o-mini-me&highlight=minie+d16z6
bierze mi olej(wcale nie malo) i zapewne przez glowice
Raczej wymien pierscienie nie glowice.
mateusz991
11-04-12, 21:58
Jezeli kupisz glowice uzywana to nie wiadomo w jakim stanie ona bedzie czyz nie? :)
Na Twoim miejscu zeszlifowalbym glowice, kupil komplet pierscieni, zmiana uszczelki pod gl. na nowa, koszt okolo 500zl - kupujac u mechanika + wymiana tych wlasnie czesci jakies 800zl u mechanika czego nie polecam. Wolisz sobie zrobic powolutku sam i miec pewne niz powierzyc dziewcze w rece mechanika i miec na "masz odwal sie kasa moja bez paragonow i gwarancji".
No chyba ze glowica ma rysy w miejscu gdzie tloki poruszaja sie. Ale to w razie wu mozna rozwiercic i kupic wieksze tloki :P
Sory za brak PL znakow ale dysk mi sie sypie i pracuje na minimum wymaganiach :P
No chyba ze glowica ma rysy w miejscu gdzie tloki poruszaja sie
ze jak :confused: