Zobacz pełną wersję : Reklamacja opon
Czy komuś udało się z sukcesem zareklamować "jakość" fabrycznie zakładanych Michelinów?
Zachowują się gorzej niż moje zimowe Nokiany, ślizgają się na suchej - jednym słowem masakra...
Czy ktoś próbował iść z tymi problemem do Hondy?
Ja fabrycznie nie mam opon tej firmy.Mam Brigstone i nie mam do nich zastrzeżeń.Dziwne, ślizgają ci się po suchym asfalcie?Może to jakaś chińska podróbka.
VanDerAshen
06-04-12, 18:37
Micheliny mają bardzo czarny PR. To może nie jest mistrzostwo świata ale bez przesady. Nie jeżdżę sportowo, jednak na światłach nikt na mnie nie czeka a w stockowych kapciach mi całkiem dobrze. Na suchym na pewno się nie maja ochoty się ślizgać a i na mokro nie czuję żadnego dyskomfortu. Z całą pewnością nie mam powodu do reklamacji. Możliwe, że faktycznie masz jakieś lewe gumy, albo je wyjątkowo ostro traktujesz .. (?)
Jedyne istotne zastrzeżenie do moich miszelinow to to, ze są dosyć głośne.
Jedyne istotne zastrzeżenie do moich miszelinow to to, ze są dosyć głośne.
Potwierdzam w 100%
A ja je właśnie posłałem do Laguny znajomemu za 2 stówki i spokój :D
Widziałem na biurku w ASO przyjętą reklamację opon, z tym że sprawa dotyczyła wyząbkowania (chyba jedyny możliwy powód reklamacji) Yokohamy w ostatnim Acordzie. Na reklamację z opisem ślizgają się gorzej niż zimowe nie masz co liczyć.
Z reklamacjami opon zawsze sa zwiazane przyziemne dyskusje. Przy reklamowaniu zaznacza sie stan opony, liczbe przejechanych km itd. Problem powstaje wowczas jezeli zglosi sie np 4 opony do reklamacji powiedzmy 50% zuzycia a uznaja i przysla nowa 1 sztuke :).
W świecie idealnym w ramach reklamacji dostaniesz ... nowe Micheliny :) Ale nie sądzę. Opony są przeciętne, ale nie tragiczne. No i zimówki zrobiły duży krok do przodu. Ja niestety też mam wrażenie że moje zimowe Continentale 830P nie tylko porównywalnie jak seryjne letnie Micheliny radzą sobie na suchym to jeszcze odczuwalnie lepiej na mokrym a to już jest nieco dziwne... No nie jest to przebojowy model te Primacy. Następcy zdecydowanie Bridgestone albo Continental :cool: A na razie nie żałuję Miszajslinom żeby się szybciej skończyły :p
adasieniek
15-04-12, 11:40
Ja niedawno zmienialem zimowki na letnie micheliny (2 letnie). Po kilku kilometrach na przedniej osi jedna opona dostala balona na bocznej krawedzi a druga na powierzchni czolowej. Dodam, ze opony byly przechowywane na stojaku w garazu. Zaklad wymieniajacy opony nie poczuwa sie do odpowiedzialnosci. Na pewno nie wywale juz tyle kasy na markowe opony. Zamawiam firestony :)